Melisa Karabeyoğlu kimdir? yaşı, nereli, kariyeri

Melisa karabeyoğlu kimdir? yaşı, biyografisi, hayatı, kaç yaşında, masterchef jüriliği, ailesi, çocukluğu, okuduğu okullar, nereli, kariyeri gibi aramalarınıza YORUM GÜNCEL’den yanıt bulabilirsiniz.

18.11.2020
Melisa Karabeyoğlu kimdir?  yaşı, nereli, kariyeri

Melisa karabeyoğlu kimdir? yaşı, biyografisi, hayatı, kaç yaşında, masterchef jüriliği, ailesi, çocukluğu, okuduğu okullar, nereli, kariyeri gibi aramalarınıza YORUM GÜNCEL’den yanıt bulabilirsiniz.

Melisa Karabeyoğlu Hayatı ve Biyografisi

New York’da doğmuştur,çocukluğunu ailesiyle beraber orda geçirmiştir. Annesi Amerikalı, babası Türk olan genç diyetisyen, ailesiyle beraber üniversiteye kadar İstanbul’da yaşamıştır.

Eğitim Hayatı

Johns Hopkins Üniversitesitesin’de psikoloji ve beyin bilimleri okumak için burs almış ve bundan dolayı ABD’ye dönmüştür.

Johns Hopkins Tıp Enstitüleri- Kennedy Krieger Çocuklar Enstitüsünde staj yapmıştır. O sıralar fark ettiği bir durum üzerine araştırma yapmıştır; Davranış bozukluğu olan pek çok ergen ve çocuğu rafine gıdalardan ve şekerli içeceklerden oluşan diyetleri olduğunun farkına varmıştır.Müşterilere birebir yardım etmek açısından bu alanda kendini geliştirmeye başlamıştır.

New York’taki Brooklyn Collenge Üniversitesin’de yaptığı yüksek lisansı sırasında, kakaonun iştah bastırıcı etkilerinden sorumlu olan antioksidanları araştırmıştır.

Bir sonraki durağı ise New York Sağlık bakanlığı, toplum beslenme uzmanlığı olmuştur. Bu deneyimi ona Brooklyn ve Queens’in önde gelen beslenme uzmanlarından biri olarak işe alınmasını sağlamıştır. Bu süre zarfında haftalık 15-45 kişiye İngilizce dersleri vermiş ve verdiği dersler; İspanyolca, Creole, Hintçe, Çince, Rusça ve Arapçaya çevrilmiştir.

Kariyeri

New York’ta Sağlık Bakanlığı ve Gıda bankası ile birlikte, sağlıklı olan gıdaların gıda depolarına yerleştirilmesi ve pazarlamanın geliştirilmesiyle ilgili yoğun bir araştırma sürecine girmiştir.

Diyetisyenlik kariyeri boyunca her diyeti denemiştir. Paleo, Keto, Vegan Keto, Çiğ Vegan,  % 80 Ham Vegan, Bitki Bazlı,Glutensiz, FODMAP, Tahılsız, Şekersiz, Fitatsız, Tamamen Organik / GDO’suz..

En büyük hayallerinden biri İstanbul’da çalışmak olmuş. İstanbul’un önde gelen detoks ve sağlık merkezi olan The Life Co’da beslenme Müdürü olarak güzel bir pozisyonda çalışmaya başlamıştır.

New York’a kayıtlı diyetisyen, Beslenme ve Diyetetik Akademisi tarafından kayıtlı bir diyetisyen, kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanıdır.

Çok sevdiği şeylerin başında cilt bakım ve doğal makyaj gelmektedir. Uzun yıllar boyunca bunlarla uğraştığım için kendi makyajını ve bitki çaylarını yaratmıştır.

Melisa Karabeyoğlu ve Masterchef programı jüriliği

Masterchef 2020’de çikolata jurisi olarak yer almıştır.

Şu anda aktif olarak uluslararası çikolata markası olan Altınmarka’da çalışıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

canlı tv izle