Aile Hükümeti Filmi | Konusu | Oyuncuları | Netflix

Aile Hükümeti Film, konusu, oyuncuları, karakterleri, cast, yorumları, incelemesi, IMDb puanı, Ekşi yorumları, Netflix Filmleri, fragmanı, izle gibi aramalarınıza YORUM GÜNCEL’den yanıt bulabilirsiniz.

13.06.2021
Aile Hükümeti Filmi | Konusu | Oyuncuları | Netflix

Aile Hükümeti Film, konusu, oyuncuları, karakterleri, cast, yorumları, incelemesi, IMDb puanı, Nerede çekildi?, Ekşi yorumları, Netflix Filmleri, fragmanı, izle gibi aramalarınıza YORUM GÜNCEL’den yanıt bulabilirsiniz.

Film hakkında

2020 yılında vizyona giren yerli yapım sinema filmidir. Toplam 1 saat 43 dakikadan oluşan film, Assos Ayvacık’ta Çanakkale’de çekildi. Filmin yönetmenliğini Burak Demirdelen yaparken, senaryosunu Seçil Çömlekçi kaleme aldı. Filmin oyuncu kadrosunda Alper Saldıran, Aslıhan Malbora, Mehmet Yıldırım, Nail Kırmızıgül ve Gürsu Gür gibi isimler yer alıyor. Film IMDb’de 3,5’lik puana sahip oldu. Haziran 2021’de Netflix Türkiye kütüphanesine eklenen film, Netflix top 10 listesine de girmeyi başardı.

Aile Hükümeti konusu

Filmin konusu, Salih, Elaldı köyüne atanan genç bir öğretmendir. Köydeki yeni hayatına alışmaya çalışan Salih, köyün güzeller güzeli kızı Zeynep’e aşık olur. Onun en büyük korkusu, akraba evliliklerinin sık görüldüğü köyde, Zeynep’in de evlendirilimesidir. Bu soruna bir çözüm bulmaya çalışan Salih, Aile Bakanlığı’na dilekçe yazar. Salih’in yazdığı dilekçeler sonrası harekete geçen bakanlık, köydeki aile hayatının düzene sokulabilmesi, yaşanan sorunların çözülebilmesi için bir proje hazırlar. Projeye göre, herkes resmi nikah kıyacak ve akrabası ile evlenmeyenler, oturdukları evlerin ve işledikleri tarlaların tapularını almaya hak kazanacaktır. Bunun ardından evlenmeleri uygun olanları listelemeye başlayan Salih, beklemediği bir sonuç ile karşılaşır. Listeye göre insanlar sevdiklerinden ayrı düşüp, başkalarıyla eşleşince işler karışık bir hal alır.

Aile Hükümeti oyuncuları ve karakterleri (Cast)

Filmin oyuncu kadrosunda Alper Saldıran, Aslıhan Malbora, Mehmet Yıldırım, Nail Kırmızıgül ve Gürsu Gür gibi isimler yer alıyor.

Alper Saldıran – Salih
Aslıhan Malbora – Zeynep
Mehmet Yıldırım – Memur
Nail Kırmızıgül – Dayıbaşı
Gürsu Gür – Cezmi
Riza Akın – Ado
Lale Başar – Kibar
Gülhan Tekin – Kısmet

Film yorumları

boş ve bol küfürlü bir komedi filmi daha

  • hey flankes / Ekşi Sözlük

başrollerinde alper saldıran ve aslıhan malbora’nın oynadığı çekimleri çanakkale de devam eden bir burak demirdelen filmi. çanakkale de bir köyde geçiyormuş. akraba evlilikleri ile ilgili imiş.

  • sozluk mozluk yalan isler bunlar / Ekşi Sözlük

aile hükümeti, elaldı köyüne atanan salih öğretmenin akraba evliliklerinin önüne geçmek için bulduğu çözüm sonrasında tüm köy halkının düştüğü trajikomik durumları konu edinmektedir.

  • cskn 1903 / Ekşi Sözlük

Fragmanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

canlı tv izle