Müstakbel Suçlar Filmi | Konusu | Oyuncuları | Mubi Filmleri

29.07.2022
Müstakbel Suçlar Filmi | Konusu | Oyuncuları | Mubi Filmleri

Müstakbel Suçlar (Crimes of the Future) filmi, konusu, oyuncuları, karakterleri, cast, yorumları, Ekşi, incelemesi, imdb puanı, fragmanı, izle gibi aramalarınıza YORUM GÜNCEL’den yanıt bulabilirsiniz.

Film hakkında

23 Mayıs 2022’de Cannes Film Festivali’nde ilk kez gösterime giren 25 Mayıs 2022’de vizyona giren Fransa, Kanada, Birleşik Krallık ve Yunanistan ortak yapımıdır. Toplam 1 saat 47 dakikadan oluşan film, korku, drama ve bilim-kurgu türünde yer alıyor.

Yönetmenliğini David Cronenberg üstlenirken, senaryosunu David Cronenberg kaleme aldı.

Filmin oyuncu kadrosunda Viggo Mortensen, Léa Seydoux, Kristen Stewart, Don McKellar, Scott Speedman, Welket Bungué ve Lihi Kornowski gibi isimler yer alıyor.

Yapım IMDb‘de 15 bini aşkın oy alan film 5,9‘luk puana sahip oldu.

Filmin uluslararası arenadaki adı: Crimes of the Future

Film Türkiye’de Mubi tarafından 29 Temmuz 2022’den itibaren yayınlandı.

Müstakbel Suçlar konusu

Filmin konusu, Ünlü bir performans sanatçısının bedeninde alışılmadık yeni organlar belirmeye başlar. Hızlandırılmış evrim sendromu olarak adlandırılan bir hastalıktan mustarip olan adam, bu yeni organlarını ortadan kaldırmayı canlı bir gösteriye dönüştürür.

Ünlü bir performans sanatçısının bedeninde alışılmadık yeni organlar belirmeye başlar. Hızlandırılmış evrim sendromu olarak adlandırılan bir hastalıktan mustarip olan adam, bu yeni organlarını ortadan kaldırmayı canlı bir gösteriye dönüştürür.

Yakın gelecekte insanlar bedensel zarfı olmadan yaşamayı öğrenir. Bu evrim, insanların biyolojik bileşimlerini değiştirerek doğal durumlarının ötesine geçmesine ve başkalaşıma neden olur.

Müstakbel Suçlar seslendirenler ve karakterleri (Cast)

Filmin oyuncu kadrosunda Viggo Mortensen, Léa Seydoux, Kristen Stewart, Don McKellar, Scott Speedman, Welket Bungué ve Lihi Kornowski gibi isimler yer alıyor.

Viggo Mortensen – Saul Tenser,
Léa Seydoux – Caprice,
Kristen Stewart – Timlin,
Don McKellar – Wippet,
Scott Speedman – Lang Dotrice
Welket Bungué – Detective Cope
Lihi Kornowski – Djuna Dotrice
Yorgos Karamihos – Brent Boss
Yorgos Pirpassopoulos – Dr. Nasatir
Nadia Litz – Dani Router

Film yorumları

Body horror türüne dönüşünü sanat ve faniliğe dair kara mizahla yüklü gözlemlerle taçlandıran David Cronenberg, kışkırtıcı bir bedensel dönüşüm öyküsüne imza atıyor. Viggo Mortensen, Léa Seydoux ve Kristen Stewart’ın rol aldığı Müstakbel Suçlar, bedenin baştan çıkarıcılığına bir övgü niteliğinde.

  • MUBI

içerdiği gore sahneler yüzünden cannes’daki gösteriminde bazı seyircilerin salonu terkettiği söylenen film. ilk gelen yorumlar da pek ümit vermedi. bol bol kan, gore ve metafor içerdiği belirtilmiş.

  • schopenhauerin kedisi / Ekşi Sözlük

david cronenberg’ün bizi trollediği film. eğer çok ciddiye almadan izlerseniz gerçekten eğlenceli. fragmanı izlediğinizde midenizi elinize almadıysanız filmi izlerken de sorun çıkmaz, filmde daha iğrenç bir durum yok bence.

  • puss is wuss / Ekşi Sözlük

atmosferi, güncelliği ve viggo’nun oyunculuğu açısından dikkat çeken; ancak cronenberg’in önceki eserlerine kıyasla kopuk ve zayıf kalan, sürükleyicilikten uzak yeni filmidir.

  • ningauble / Ekşi Sözlük

Fragmanı

YORUMLAR

canlı tv izle