Kalça estetiği operasyonunda hayatını kaybetti!
Brezilya’da 27 yaşındaki Barbara Laura Souza Flix, “Brazilian Butt Lift” olarak bilinen kalça estetiği operasyonu sırasında hayatını kaybetti. Operasyon esnasında sağlık durumu kötüleşen genç kadının kalbi durdu. Doktorların yaklaşık bir saat süren müdahalesi sonuç vermedi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, ölüm nedeninin yağ embolisi olabileceği değerlendiriliyor. Aynı klinikte 2021 yılında da benzer bir ölüm yaşandığı ortaya çıktı.
Brezilya’da estetik operasyon sırasında yaşanan ölüm ülke gündemine oturdu. Belo Horizonte kentinde yaşayan 27 yaşındaki Barbara Laura Souza Flix, karın ve sırt bölgesinden alınan yağların kalça bölgesine enjekte edildiği “Brazilian Butt Lift” operasyonu için özel bir kliniğe başvurdu.
AMELİYAT SIRASINDA FENALAŞTI
Barbara Laura Souza Flix’in operasyon sırasında sağlık durumunun aniden kötüleştiği belirtildi. Tıbbi ekibin, yağ transferi işlemi sırasında genç kadının akciğer ventilasyon seviyelerinde ciddi düşüş fark ettiği aktarıldı.
Bir süre sonra kalbi duran genç kadına doktorların bir saatten fazla müdahale ettiği ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.
Yetkililer, Barbara’nın olay yerinde saat 12.20’de hayatını kaybettiğini açıkladı.

ŞÜPHE: YAĞ EMBOLİSİ
Yerel basında yer alan bilgilere göre operasyon, Belo Horizonte’de bulunan Instituto Mineiro de Obesidade adlı özel merkezde gerçekleştirildi.
Soruşturmayı yürüten ekipler, genç kadının ölümüne yağ embolisinin neden olmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
Polis olay sonrası kliniğe giderek inceleme başlatırken, Barbara’nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
