Ragnarok dizi incelemesi: Viking tanrılarına Vikingli bir bakış!
Ragnarok dizi incelemesi, yorumu, konusu, karakterleri, oyuncuları, fragmanı, mitoloji ile ilişkisi gibi aramalarınıza yorumguncel.com’dan yanıt bulabilirsiniz.
Ragnarok dizi incelemesi
Netflix’in Norveç yapımı dizisi Ragnarok, İskandinav mitolojisini günümüzün sorunlarını da ele alarak etkileyici bir senaryoya sahip. Kuzey dizilerinin genel oalrak çevresel sorunlar üzerine eğildiğini izleyenler bilir. Ancak Ragnarok bu sorunları işin içerisine mitoloji ile birlikte fantastik öğeleri de ekleyince çok daha ilgi çekici ve izlenilesi olmuş.
Marvel evreninden ayırmak lazım
Thor, Loki ve gelecek sezonlarda belki daha fazlasını göreceğimiz Viking tanrılarına Marvel filmlerinden aşinayız. Ancak Marvel sinematik evreninde bu mitlerin işleniş biçimi daha çok Amerikanvari. Ancak Ragnarok da Viking mitolojisini sulandırılmamış çok daha ciddi ve kendi coğrafyasında izliyoruz. Hem de Norveçlilerin yani kendi mitlerini işleyenlerin elinden çıkan bir dizi ile. Bu açıdan Ragnarok’u Marvel süper kahramanların uzak değerlendirmek en doğrusu.
Ragnarok dizisi konusu
Magne, anne ve kardeşi ile birlikte Norveç’in taşrasında bulunan Edda kasabasına geri döner. Edda’da eğitim hayatını sürdürecek olan Magne, İsolde adında çevresel sorunlara duyarlı bir kız ile tanışır. İsolde ile arkadaşlığı Edda’da yaşanan sıradışı olayları daha çabuk kavramasına ve olayları takip etmesine neden olacaktır. Edda’nın önde gelen zengin ailesi Jutul’ların esrarengiz hareketleri ve Dünya sorunlarına karşı aşırı umarsız oluşu Magne’nin tepkisini kısa sürede üzerine çeker. Jutul’ların aslında gerçek bir aile olmadığı ve Magne’nin de mitolojik yanı hikayenin seyrini değiştirmeye yetecektir.
Kimler izlemeli?
İlk sezonu 6 bölümden oluşan dizi, hem mitoloji, hem fantazi sevenler için oldukça ilgi çekici. Fantastik sahnelerin az oluşu ilk sezon için beklentileri biraz düşürüyor. Ancak 2.sezonu içinde merak uyandırıyor.
Netflix kendine klişeler mi yaratıyor?
Dizinin eleştirecek yanlarına gelirsek de son aylarda Netflix’in ergen dizilerine yöneldiğini görüyoruz. Özellikle asosyal bir liseli, ailelerin sürekli dahil olduğu eğitim hayatı ve bir şekilde süper güç elde etmiş ergen kişi üzerine dönen dizileri ister istemez bu da Netflix klişeleri mi dedirten türden. Ragnarok’u da bu Netflix furyasına ekleyebiliriz. Zira bu dizide de Stranger Things, bir I’m not with this okey, Dark, The Rain gibi hikayelerin giriş bölümlerinin benzerliğioldukça fazla ve haliyle bunların giderek artması yeni klişeleri de beraberinde getiriyor. Ancak bu tür işler çok tutuyor olacak ki Netflix, bu tür yapımlara abanmış durumda. Bakalım bu furya daha ne kadar sürecek?