Baba (The Father) Film | Konusu | Oyuncuları | Yorumları
Baba (The Father) filmi, konusu, oyuncuları, cast, fragman, 1996, Majid Majidi, izle, trt 2, imdb, ekşi, film yorumları, Mubi, Pedar, Majid Majidi gibi aramalarınız için yorumguncel.com’da kalın.
Sinema kariyerine oyuncu olarak başlayan İranlı yönetmen, yapımcı ve senarist Majid Majidi’nin yönetmen koltuğuna oturduğu 1996 yapımı İran filmidir. Filmde üvey baba çocuk hikayesi ekseninde hafif dozlu aile dramını konu ediniyor. Filmin senaryosunu filmin yönetmeni olan Majid Majidi ve Seyid Mehdi Shojai birlikte kaleme aldı. Filmin oyuncu kadrosunda ise
Hüseyin Abedini, Muhammed Kasebi ve Parivash Nazarieh gibi isimler yer alıyor.
1996 yapımı İran filmi Pedar ismiyle de bilinir. Film izleyenlerinden imdb üzerinden 7,5 puana sahiptir. (Film hakkında detaylı yorum için aşağıda yer alan film yorumları bölümüne göz atabilirsiniz)
Film toplamda 1 saat 31 dakikadan oluşuyor.
Baba (The Father) Filmi Konusu
Mehrallah, babası öldükten sonra ailesini geçindirmek için iş bulmak zorunda kalan 14 yaşında bir çocuktur. İş aramak için İran’ın güney bölgelerine seyahat ediyor. Memleketine döndüğünde ailesinde bazı değişiklikler olduğunu fark eder.
Baba (The Father) Filmi Oyuncuları
Hossein Abedini – Mehrollah’s friend
Mohammad Kasebi – Baba
Parivash Nazarieh – Anne
Hassan Sadeghi
Filmin fragman
Baba (The Father) Film Yorumları
özellikle baba oğulun çöldeki yolculukları muhteşem derinlikli işlenmiş.iranın yerel motiflerini ve kültürünü tanımak isteyen bu adamın filmlerine şöyle bir göz atsın pişman olmayacaktır.
- afrozist
mecid in, filmin başında akan suyla aldığı pedar’i filmin sonunda mecidi durgun suda geri verir.
anlarız ki anadolu ile iran arasında sadece hayali bir sınır çizgisi vardır.
- kalhor
iran ve majidi sinemasının metaforu olan kırmızı balık yerine iki adet fotoğrafın maneviyat ve anlam açısından
kırmızı balık olduğu,suya düşürülen fotoğrafı kaybetme korkusu ile bulma huzurunun aslında çöl iklimini sildiğini anlatan değerli bir majid majidi filmidir
- a little boy must suffer
antipatik bir çocuk kahramana sahip film. neredeyse yüz defa karşılaştığımız bir üvey baba-çocuk hikayesine değişik rüzgarlardan bakıp, çölde bitirdiği için yönetmene saygılar..
- a puck
yer yer esaslı güldüren dram filmi. mecidi diğer filmlerinde olduğu gibi içinizdeki sinema ateşini harlar.
- zyzx
neredeyse yirmi yıl öncenin filmi, şiiri bu ama dünya sineması sanki derinlik, anlatım bakımından o kadar gerisinde kalmış ki iran sinemasının. dramatik ögelerin hiç aksamadığı, hikayenin çok iyi bir biçimde kurgulandığı ve bu sayede meseleyi de, kabul etme sürecini de anladığımız bir film olmuş. yirmi yıl öncesinin filmine, iran sineması hakkında bu kadar bilgisizken üstelik, yorum yapma haddinde bulunmam komik elbette ama geçmişte, geçmişin fotoğrafında kalıp bunun acısını başkalarından çıkarmaya niyetlenen bir küçük saf çocuğun zamanın değiştiğini, daha güzel günler de yaşanabileceğini anlaması böyle güzel mi aktarılır? şiir, değişime şiir, ümide şiir, şans vermeye şiir. üvey babanın bir jandarma olması da boşuna değil, ayrıca saygı uyandıran bir tutum.
- time traveler bird
az önce izlediğim ilk iran filmi.
konu çok klişe ama işleyiş şiirsel.
ben tatmin oldum.
- oziwankenozi
film, babası öldükten sonra para kazanmak için iran’ın güneyine çalışmaya gelen 14 yaşındaki mehrollah’ın hikayesini anlatır. mehrollah eve döndüğünde annesinin bir jandarmayla evlendiğini öğrenir. bu gerçekliği kabul edemeyen mehrollah üvey babasına jandarmaya karşı cephe alır. yönetmen filmin başkahramanı gurbette para kazanan yetim işçi mehrollah’ın eve döndüğünde yaşadığı hayal kırıklığını anlatırken, jandarma’nın da hayatını anlatmayı eksik etmez; kısır jandarma’nın tek isteği bir çocuk babası olmak lakin kısır olduğundan karısı onu boşamıştır. bu iki karakteri birleştiren ve aynı zamanda çatıştıran ailedir. mehrollah’ın üvey babasının evinde beylik silahı alıp kaçmasıyla üvey baba hem işi hem de babalık gereği mehrollah’ın peşine düşer. üvey oğlunu ehlileştirmek, zapt etmek, tahakküm altına almak isteyen üvey baba sahil kentinde yakaladığı üvey oğluna kelepçeyi takar.
- lacamerastylo
iran sinemasından güzel bir yapım.
film, üvey baba-çocuk çatışmasından ilerliyor. böyle düşününce klişe gelebilir lakin film hakikaten çok güzel ve çarpıcı. gerçekçilik üst seviyede. ve konu bütünlüğü nakış gibi işlenmiş. zaten ilk sahneyle son sahnenin bir bütün hâline getirilmesi ne demek istediğimi bir nevi açıklıyor.
- leroy smith