Cennetin Rengi Film (1999) Konusu | Oyuncuları | Yorumları
Cennetin Rengi (The Color of Paradise) filmi konusu, oyuncuları, yorumları, ekşi sözlük, fragman, Rang-e khoda, nerede çekildi, trt 2, imdb, müzikleri, replikleri, eleştirisi, kaç dk gibi aramalarınız için yorumguncel.com’da kalın.
Baran, Khorshid, Bachela-ya Aseman gibi filmlerin de yönetmenliğini yaptığı usta İranlı yönetmen Majid Majidi’nin yönetmen koltuğuna oturduğu 1999 yıl yapımı filmdir. Dram ve aile türündeki filmin başrolünde Hossein Mahjoub, Mohsen Ramezani, Salameh Feyzi ve Farahnaz Safari gibi isimler yer aldı. Film oğlunu olduğu gibi kabul etmek ve ondan sonra ona bir yük olduğu için onu terk etmek arasında sürekli gidip gelen bir adamın hikayesini konu alıyor. Farsça ve Azerice dilindeki filmin çekimleri İran’da tamamlandı.
İlk kez 8 Şubat 1999 yılında vizyona giren film Boston Society of Film Critics, Gijón International Awards gibi festivaller dahil, 11 adaylıktan 10 ödülle döndü. Orijinal adı Rang-e khoda izleyenlerinden 8,1 imdb puanı topladı.
Cennetin Rengi Filmi Konusu
Tahran’ın körler enstitüsünde bir çocuk olan Mohammad, babasının onu yaz tatili için almasını bekler. Beklerken bir yavru kuşun yuvasından düştüğünü fark eder: Bir kediyi kovalar, kuşu bulur, ağaca tırmanır ve onu geri koyar. Sonunda babası gelir ve onu kız kardeşlerinin ve büyükannesinin beklediği köylerine götürür. Çocuk sevgi dolu bir doğa öğrencisidir ve ailesiyle birlikte köy yaşamının özlemini çeker, ancak babası ondan utanmaktadır. Babaannenin itirazları üzerine, baba Muhammed’i evden uzakta kör bir marangoz olarak yetiştirir. Baba ve oğlu bir araya getiren bir şey olabilecek midir?
Cennetin Rengi Filmi Oyuncuları
Filmin başrolünde Hossein Mahjoub, Mohsen Ramezani, Salameh Feyzi ve Farahnaz Safari gibi isimler yer aldı.
Karakterleri
Hossein Mahjoub – Baba
Mohsen Ramezani – Mohammad
Salameh Feyzi – Büyükanne
Farahnaz Safari – abla
Elham Sharifi – Küçük kardeş
Behzad Rafi – Köy Öğretmeni
Mohamad Rahmani – Öğrenci
Morteza Fatemi – Halıcı
Cennetin Rengi Film Yorumları
hiç beklemediğiniz bir anda, küçük muhammed’in isyanıyla hüngür hüngür ağlamaya başlatan film.
- 0kmzeka
film başlarken simsiyah bir ekranla başladı, muhammed ile empati kurmak güzeldi. muhammedin “gözünden” dünyayı yaşattı 1 saat 25 dakikalığına da olsa. muhammed ağladıkça ben ağladım, muhammed sevdikçe ben sevdim doğayı, babaanneyi, kardeşleri, kuşları, balıkları, ağaçları her şeyi… o uzandıkça rabbine, görmeyen gözleri olsa da parmak uçlarıyla hissetmeye çalıştıkça ben kendimden utandım.
- lal u ask
vicdansızlığın, babalık duygusundan yoksunluğun filmi. o vicdansızlık gelip seyirciyi kelimesiz bırakıyor, film bitince oturduğu yerden kalkamıyor insan, dokunsalar ağlarım diye yanındakinin gözlerine bakamıyor. muhammed neden o kadar acıyı yaşıyor, bir suç mu işledi, babasının bencilliğinin ucu neden ona dokunuyor? hayat zaten ona adaletsiz davranmışken bir de babası. verilen her karara boyun eğmek zorunda olmak bütün acılarının temeli.
- zirt tokai
çok üzen, ağlatmayan, kimseye kızamadığınız bir film.
- sosyaldivane
güpgüzel, neşeli kız kardeşler, yemyeşil bir köy ve bir o kadar renkli muhammet. görme engellerinin zorluklarını imagine filminde görmüştüm ama bu daha duygusal bir film. canım muhammedim sen ağlarken yıkılsın dedim bu dünya, üzülme yeter…
dünyaya bakınca ölümün aslında çok da karanlık olmadığını düşündürten bir film.
- sym dmn
Bu içeriklerimizi de sevebilirsiniz: