Büyük Gizem: Kayıp şehir Atlantis nerede?
Kayıp şehir Atlantis nerede? Batık şehir Atlantis gerçek mi? Platon tasvirine göre Atlantis. Atlantis uygarlığı nasıl bir yaşam sürüyordu? Atlantis hakkında bilinmeyenler. Atlantis hangi kıtalar arasında yer alıyor? Atlantis ve Atlantis uygarlığı. Kayıp şehir Atlantis gelişmiş bir medeniyet miydi? Soruları arama motorlarında sıkça aranıyor. Bu ve bunu gibi içeriklere yorumgüncel.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Kayıp Şehir Atlantis Nerede?
Atlantis nerede sorusu, insanlık tarihinin gizemini koruyan var olup olmadığı konusunda çeşitli rivayetler bulunan eski bir kayıp şehir olarak bilinmektedir. Atlantis’in varlığı ile ilgili tarihteki en önemli kaynak kuşkusuz Platon’un M.Ö 330 yılında yazdığı Timaeus ve Ciritias adlı iki diyaloğuna dayanmaktadır. Antik Yunan’ın en önemli gezginlerinden biri olan Platon’un böyle bir yerin varlığı ile ilgili metinler kaleme alması azımsanacak bir şey olmasa gerek. Ancak buna rağmen günümüzde yapılan bilimsel araştırmalarda Atlantis’in bulunduğu yer olarak iddia edilen Avrupa kıtasının batısı ile Güney Amerika ile Kuzey Amerika arasındaki coğrafyada herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Yunan Mitolojisinde Atlantis’in kurucusu Denizler tanrısı olarak bilinen Posiedon’dur.
Kayıp Şehir Atlantis hakkında
Atlantis, günümüzde batık şehir miti üzerinden değerlendirilmektedir. Bir çok fantastik hikayeye konu olan şehir, görkemli yapısı ile dikkati çeken tasvirlerden ibaret olarak bilinir. Mimari açıdan çok gelişmiş olduğu düşünülen Atlantis şehri, metallerin yoğun bir biçimde kullanıldığı zengin bir kentti. Hatta bazı teoremlerde bugünkü teknolojiden daha ileri bir yapıda oldukları o dönemde x-ray ve TV’yi çok önceden keşfettikleri ve hatta insan klonlayabilen bir bilime sahip oldukları gibi inanılması güç özellikleri iddiası da mevcuttur. Yüksek bir medeniyet olan Atlantis halkının sosyal açıdan kusursuz bir yapıda olduğu anlatılır. Antik Yunan mitolojisinde de hem mimari hem de sosyal açıdan bu denli iyi olan bir yerin tanrıları gücendirdiği ve bu yüzden denize batırıldığı hikayeleştirilmiştir.
Batık Şehir Atlantis hakkında bilimsel açıklama
Atlantis’in varlığı ile ilgili bu gün halen ciddi bir kanıt yoktur. Belki de en ciddi kanıt Platon’un eserlerinde tasvir edilmesidir. Ancak bilimsel araştırmalarda tektonik olarak Atlantis’in var olduğu coğrafyada böyle bir şeyin imkansız olduğu belirtilmektedir. Deniz ve Okyanusları inceleyen bilim olarak bilinen Oşinografi, deniz tabanlarına dair tüm çalışmaların gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Yapılan araştırmalarda Atlantis’in var olduğu savunulan bölgede deniz tabanları haritalandırılmış ancak batık olan herhangi bir şehir veya kıta kalıntısı ile ilgili bir bulguya rastlanmamıştır.
Atlantis ve Kayıp kıta Mu arasındaki ilişki
Batık Şehir Atlantis ile Kayıp kıta Mu ile ilgili bazı ortak noktalar bulunmaktadır. Bazıları oldukça ilginç noktalara gelen anekdotlar şaşırtıcıdır. Kayıp Kıta Mu’nun insanlığın doğduğu topraklar olduğu tezi ortaya atılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Tarih tezi’nde yer verdiği bu meselenin Türklerin Mu kıtasında var olduğu ve insanlığın temelinin de Türklükle ilişkili olması üzerinedir. Mu kıtası ile ilgili yazılar kaleme alan James Churchward ise insanlığın doğuşunun bu kıtada olduğu yönündedir. Antik Yunan filozofların olan Platon’da Atlantis’i anlattığı eserlerinde ‘Evrenin Tanrısı’ olarak bahseder. Yine bu efsanede de insanlığın batık bir şehir ya da kıta olarak tanımlanan Atlantis’te başladığı iddiası vardır. Bu bakımdan hem batık şehir Atlantis, hem de kayıp kıta Mu’nun insanlığın doğduğu topraklar olduğu iddiası ortak bir özellik olarak söylenebilir. Bir diğer ilginç anekdot ise Ekşi sözlükte ‘30luk’ adlı sözlük yazarının Yunan alfabesinde bulunan harflerinin Mu alfabesindeki karşıtları ile okunduğunda Mu kıtasının batışını anlattığı iddiasıdır. Temeli olmasa da böyle bir şeyin gerçekliği Mu Kıtası’ndan ayrılan insanların bu gün bildiğimiz farklı medeniyetlerin temelini kurduğu savını destekleyen bir durumdur.