Kurtuluş Ayini Yorum ve Sosyal Medya Tepkileri
Kurtuluş Ayini (Akelarre-Coven) yorum, konusu, oyuncuları, ekşi, dizisi, yorumları, fragman, cast, incelemesi, IMDb puanı, Netflix, review gibi aramalarınız için yorumguncel.com’u takip edebilirsiniz.
Kurtuluş Ayini (Akelarre-Coven) yorum, konusu, oyuncuları, ekşi, dizisi, yorumları, fragman, cast, incelemesi, IMDb puanı, Netflix, review gibi aramalarınız için yorumguncel.com’u takip edebilirsiniz.
19 Eylül 2020‘de vizyona giren İspanya-Arjantin ve Fransa yapımı Aksiyon-Macera filmi olan yapım Netflix’in 2020 yılı Mart ayında en çok izlenen içeriklerinden biri oldu. Goya Ödülleri’nde 9 dalda, Feroz Ödüllerinde ise 6 dalda ödüle aday gösterilen film daha ilk vizyona girdiğinde de dikkat çekmişti ki Netflix’e gelmesi ile de en çok merak edilen içerik haline geldi. Öyle ki Netflix top 10 listesinde de yerini aldı. Peki izleyenler film hakkında neler söyledi?
Haydin hep birlikte Kurtuluş Ayini yorum ve sosyal medya tepkilerine göz atalım.
Kurtuluş Ayini konusu
Filmin konusu, Bask Ülkesi, yıl 1609. Cadılıkla suçlanan bir grup kadın, engizisyon üyelerini Cadıların Şabatı’na tanıklık etme bahanesiyle kandırarak idamlarını erteletmeye çalışır. Bask Bölgesinde yaşayan erkeklerin denize açıldığı dönemde 17 yaşındaki Ana, köydeki diğer kızlarla birlikte geceleri ormanda düzenlenen bir partiye ilk kez katılacak olmasından dolayı oldukça heyecanlıdır. Ancak şafak sökerken Ana ve dört kız arkadaşı tutuklanır. Ana, Olaia, María, Maider ve Katalin’in neden tutuklandıklarına dair hiçbir fikri yoktur. Kral tarafından bölgeyi arındırmak için görevlendirilen Yargıç Rosteguy De Lancre, kızları büyücülük yapmakla suçlar ve ayin yaptıklarını itiraf etmeleri için onlara türlü işkenceler uygular.
Kurtuluş Ayini Yorum ve Sosyal Medya Tepkileri
Kurtuluş Ayini Ekşi Sözlük
“1600lı yıllarda geçecek ispanya yapımı macera filmi. ilginç bir avrupa filmine benziyor bakalım.”
- karinca beli
“inanilmaz derecede harika metaforlarla bezenmis, harika görsellige sahip bir sanatsal cadi filmi.”
eloisee
“Yıkıcı güçler birçok bitkiyi yok eder, ama bitkiler yine de yeşermeye devam eder. Piramitler bir papatyanın dayanıklılığına asla ulaşamaz. Bülbüller Buddha’nın ya da İsa’nın sözlerinden önce de ötüyorlardı, onların sözlerinin unutulmaya yüz tutmasından nice sonra da ötmeye devam edecekler. Çünkü bu, ne vaazdır, ne öğreti, ne emir ne de baskı. Bu yalnızca şarkıdır. Ve başlangıçta Kelime yoktu, cıvıltılar vardı. ‘ * “İnsanlık din için didişecek, savaşacak, ölecek, her şeyi yapacak, ama asla onun için yaşamayacak.”
“Kadınların ezelden beri çektikleri çile, eziyet, gördükleri şiddeti anlatan, ayaklı bir sanat eseri sanki!… Bir fim değil de, tiyatro oyunu izledim. Dram, psikoloji, gerilim içeren bir Netflix filmi… Bu tarz filmlerdeki yemek sesleri beni çok rahatsız ediyor, özellikle ağız şapırtısı ve sonrasında çıkan çık sesleri… Bazı seslerle sıkıntım var, yazma nedenim, benim gibi olanlar dikkat etsin diye! Kızların işkenceye uğramalarından itibaren, etkileyici buldum filmi ama buraya kadar da çok sıkıcı geldi! Önerilecek bir yapım değil, herkese hitap edecek bir yapım hiç değil!”