TanıtımBayi

“Yapmam gerekiyordu” dedi, tetiği çekti: Restoran sahibini iş yerinde öldürdü!

21.01.2026
“Yapmam gerekiyordu” dedi, tetiği çekti:  Restoran sahibini iş yerinde öldürdü!

Adana’da bir restoran sahibinin iş yerinde silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada olayın intikam cinayeti olduğu belirlendi. Cinayet sonrası yakalanan 17 yaşındaki tetikçinin poliste verdiği ifade ise kan dondurdu: “Yapmam gerekiyordu, yaptım.” Olayla bağlantılı 10 kişi tutuklandı.

Restoranda Kanlı Saldırı

Olay, 29 Kasım günü saat 00.15 sıralarında Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerindeki bir restoranda meydana geldi. İddiaya göre, motosikletle restorana gelen iki şüpheliden biri içeri girerek iş yeri sahibi Cengiz Durmaz’a (57) tabancayla defalarca ateş etti. Saldırgan, olayın ardından kendisini bekleyen motosiklete binerek kaçtı.

Başından ve göğsünden vurulan Durmaz, sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı Adana Şehir Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Cinayetin Perde Arkası: İntikam

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişinin 17 yaşındaki D.E.A. olduğunu tespit etti. Yapılan derinlemesine araştırmada, cinayetin birkaç gün önce yaşanan başka bir silahlı olayın intikamı olduğu ortaya çıktı.

23 Kasım’da bir eğlence mekânı çıkışında M.C.Ö. (25) silahlı saldırıda yaralandı. Bu olayda şüpheli R.H.’nin (23) saklanmasına, öldürülen Cengiz Durmaz’ın oğlu M.E.D.’nin (24) yardım ettiği belirlendi. Her iki isim de kısa sürede yakalanarak tutuklandı.

Bu gelişmenin ardından, saldırıda yaralanan grubun intikam almak amacıyla Cengiz Durmaz’ı hedef aldığı belirlendi.

Kaçmaya Çalıştılar, Yakalandılar

Cinayetle bağlantılı olduğu değerlendirilen çok sayıda şüpheli yapılan operasyonlarla yakalandı. Katil zanlısı D.E.A. ile arkadaşı Y.A.B. (25)’nin Edirne üzerinden yurt dışına kaçma hazırlığında oldukları tespit edildi. İki şüpheli, Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince saklandıkları evde gözaltına alındı.

“Yapmam Gerekiyordu” Savunması

Adana’ya getirilen D.E.A.’nın emniyetteki sorgusunda, cinayeti soğukkanlı bir şekilde itiraf ederek “Yapmam gerekiyordu, yaptım” dediği öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 1 kişi ise savcılıkça salıverildi.

Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.