Yaz Saati Film | Konusu | Oyuncuları | Yorumları
Yaz Saati (Summer Hours) filmi, konusu, oyuncuları, yorumları, ekşi, imdb, yorumları, izle, altyazılı izle, L’heure D’été, hangi ülkenin, imdb puanı, 2008, wiki, fragmanı gibi aramalarınız için yorumguncel.com’da kalın.
Summer Hours, Olivier Assayas‘ın yönetmen koltuğuna oturduğu 2008 Fransız yapımı bir drama filmidir. Musée d’Orsay’ın yapımcılığını üstlendiği Kırmızı Balonun Uçuşu filminin ikincisidir. Olivier Assayas tarafından kaleme alınan filmin başrolünde Juliette Binoche, Charles Berling, Jérémie Renier ve Kyle Eastwood gibi isimler yer alıyor. Dili Fransızca olan yapım dünya prömiyerini 46. New York Film Festivali’nde ABD’de yaptı.
Film, 2017 yılında The New York Times tarafından “21. Yüzyılın Şimdiye Kadarki En İyi Filmi” dokuzuncu seçildi. Toplamda 1 saat 43 dakikadan oluşan film izleyenlerinden 7.2 imdb puanına sahip oldu. Çekimleri Temmuz 2007’de Paris’te yapılan filmin orijinal adı L’heure D’été’dir.
Yaz Saati Filmi Konusu
Adrienne, Frédéric ve Jérémie biri tasarımcı, biri profesör diğeri iş adamı olan kariyerinde başarılı 3 kardeştir. Birbirlerinden farklı olan 3 kardeş aynı zamanda birbirlerine uzak da yaşamaktadır. Sanat koleksiyoncusu olan anneleri Helene hastalandığı için çocuklarını sanat koleksiyonu ile ilgilenmeleri için bir araya getirmek ister. Annelerinin ölümüyle başa çıkmanın yanı sıra annenin koleksiyonuyla ilgili ne yapılacağı konusunda hemfikir olmak için bir araya gelir.Bu birbirinden farklı 3 kardeş, içinde bulunan aile eşyalarından kurtulurken kendi çocuklukları, acı tatlı anılarıyla da yüzleşeceklerdir.
Yaz Saati Filmi Oyuncu Kadrosu (Cast)
Olivier Assayas’ın son dönemde çektiği en iyi filmlerden biri olduğu söylenen filmde Juliette Binoche, Charles Berling, Jérémie Renier ve Kyle Eastwood gibi isimler yer alıyor.
Karakterler
Juliette Binoche – Adrienne
Charles Berling – Frédéric
Jérémie Renier – Jérémie
Edith Scob – Hélène
Dominique Reymond – Lisa
Valérie Bonneton – Angela
Isabelle Sadoyan – Éloïse
Kyle Eastwood – James
Alice de Lencquesaing – Sylvie
Emile Berling – Pierre
Jean-Baptiste Malartre – Michel Waldemar
Gilles Arbona – Maître Lambert
Eric Elmosnino – Le commissaire de police
Marc Voinchet – Présentateur radio
Sara Martins – Atachée de presse
Christian Lucas – Le neveu d’Éloïse
Filmin fragmanı
Yaz Saati Film Ekşi Sözlük
filmde çok kıymetli bir sanat eseri koleksiyonuna sahip annelerinin ölümünün ardından, 3 kardeşin geride kalan ev ve bu eserlerin akıbetine karar verişleri anlatılıyor. ancak koca film sadece bu veraset davası çerçevesinde sıkışmış kalmış; eserlerin değeri ile ilgili gereksiz uzayan konuşma ve sahneler filmin neredeyse yarısını domine etmiş. şu kısım festival kitapçığı tanıtım yazısından: “… aile eşyalarından vazgeçerken çocukluk anılarının, geçmişlerinin ve gelecekle ilgili planlarının da yok oluşuyla yüzleşirler”. halbuki film bu tarz bir karakter çözümlemesinden o kadar uzak ki. yok olan herhangi bir gelecek planına tanıklık etmek bir yana; ne frederic, ne de jeremie ve adrienne’in anıları, geçmişleri hakkında en ufak bir ipucu yok. frederic’in özel hayatından küçücük bir kuplenin sunumunu yapan karakol sahnesi ise o genel çözümleme eksikliği çerçevesi içerisinde alakasız biçimde detay kalmış. frederic’in kızının bize sunulan kişiliği düşünüldüğünde sondaki “babaannem öldü” tribi de hiç inandırıcı olamamış.
- little thin goddess
sanat ve hayat ikiligi uzerine bir film. insanlarin urettikleri seylerin, urettikleri zaman ve mekandan koparilmasi, onlari kokunden koparilmis cicekler haline getirip, cok kisa surede solmalarina neden oluyor gibi bir iddiasi var filmin. bu haliyle, aristokrat/burjuva arasi hayatlara bir agit olarak da degerlendirilebilir.
sinema dili olarak, siradan ile siradisinin arasinda bir yerde. fazla deneysel, yenilikci olmak gibi bir iddiasi yok. aslinda tam da filmin vermek istedigi mesaja uygun olarak, daha dunyevi cekilebilirdi herhalde.
kir evleri, champs-elysees’den ibaret bir paris, en buyuk anlasmazliklarini bile bir kac dakika icinde karsilikli anlayis icinde halleden bir aile (insanin aklina chabrol’un bunu abartarak ti’ye alan filmi geliyor), bolca estetik karisimi, gercekci olmayan bir masal. hikaye pek yok, amac da degil zaten. butun karakterler, esyalarin ve son kertede mesajin etrafinda figuran.
- iki9bir18uc20bir30
richard williamson ve the ıncredible string band şarkılarını kapsayan tatlı soundtrack’i olan ortalama film.