2019 Yılının En Çok Kazanan Aktrisi Reese Witherspoon Kimdir?

18.01.2020
2019 Yılının En Çok Kazanan Aktrisi Reese Witherspoon Kimdir?

Reese Witherspoon yaşı, boyu, evli mi? İnstagram hesabı, filmleri, nereli, aldığı ödüller, Oscar aldığı film, oynadığı diziler, The Morning Show’daki rolü gibi aramalarınıza yorumguncel.com’dan yanıt bulabilirsiniz.

Reese Witherspoon Kimdir? | Hayatı- Biyografisi

Laura Jeane Reese Witherspoon, 22 Mart 1976’da Amerika Birleşik Devletleri New Orleans kentinde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda oyunculuk eğitimi ile tanışan oyuncu ergenlik yıllarında Televiyon programlarında rol alarak kariyerine başlamış oldu. 1991 yılında The Man in the moon filminde aldığı rol ile dikkatleri üzerine çeken witherspoon, bu filmin ardından kariyerinde büyük bir ivme yakalamayı başarmıştır.

Oynadığı filmler

Witherspoon, daha sonra Witherspoon Freeway’de 1996 yılında gösterdiği performans ile kendini kanıtlamış ve Holltwood yolu güzel oyuncuya bir anda açılmıştır. 1996 yılında Mark Wahlberg’ün rol aldığı Korku filminde yer alan güzel oyuncu, ardından  bir çok yapımda yer almayı başardı. Witherspoon’un öne çıkan başlıca rol aldığı filmler ise Legally Blonde, The Simpsons, The Importance of Being Earnest, Sweet Home Alabama, Freedom, Vanity Fair, Walk the Line, Just Like Heaven, Penelope, Rendition, Four Christmases, Monsters vs. Aliens, How Do You Know, Water for Elephants, This Means War, Mud, Devil’s Knot, Wild, The Good Lie, Inherent Vice, Don’t Mess with Texas gibi yapımlardır.

June Carter Cash Karakteri ve Ödülleri

Witherspoon, aldığı ödüller ile de dikkatleri üzerine çeken bir aktristir. 2. Kez Dünya’nın en etkili 100 insanı listesine girmeyi başarmıştır. Özellikle 2005 yılında rol aldığı Sınırları Aşmak filminde canlandırdığı June Carter Cash karakteri ile seyirciyi büyüleyen oyuncu, bu film ile En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü, Sinema Dalında En İyi Aktris Altın Küre Ödülü – Müzikal veya Komedi Altın Küre Ödülü, ve En İyi Kadın Oyuncu SAG Ödüllerinin de sahibi olmayı başarmıştır.

Reese Witherspoon ve Listelerdeki Yeri

Forbes’te en güvenilir oyuncular arasında da kendine yer bulan aktris, 2005 ve 2016’da en etkili insan listesine girmesinin yanı sıra, 2006’da Dünya’nın en seksi kadınları listesi, People dergisi tarafından En güzel kadınlar listesinde de yer aldı. Witherspoon ayrıca 2019 yılında Scarlett Johansson’dan sonra en pahalı kaşeli aktris listesinde de 2. Sırada yer almıştır. Ayrıca oyuncunun kendi şirketi ve prodüksiyonu bulunmaktadır. Güzel oyuncu son olarak Apple+’da yayınlanacak olan ve #Metoo olayına değienecek olan The Morning Show adlı dizide rol alacaktır.

Reese Witherspoon yaşı

43

Reese Witherspoon boyu

1.59

Reese Witherspoon evli mi?

Jim Toth ile evli olan oyuncunun 3 tane de çocuğu vardır

Reese Witherspoon instagram

@reesewitherspoon

*Jude Law Kimdir? Hayatı – Gençliği – Kariyeri

**Dakota Johnson Kimdir? Sinema Dünyasının İçine Doğmuş Bir Hayat

YORUMLAR

canlı tv izle