Küçük İskender Kimdir? Şiirleri ve Kitapları

Küçük İskender Kimdir? kitapları, kariyeri, biyografisi, nereli, yazıları, blog, sözleri, şiirleri, son kitabı, gidelim buradan şiiri, ağlamak anlamaktır gibi aramalarınıza yorum güncel’den yanıt bulabilirsiniz.

07.12.2020
Küçük İskender Kimdir? Şiirleri ve Kitapları

Küçük İskender Kimdir? kitapları, kariyeri, biyografisi, nereli, yazıları, blog, sözleri, şiirleri, son kitabı, gidelim buradan şiiri, ağlamak anlamaktır gibi aramalarınıza yorum güncel’den yanıt bulabilirsiniz.

Hayatı – Biyografisi

Asıl adı Derman İskender Över olan Küçük İskender 28 Mayıs 1964 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokuldan sonra Kabataş Erkek Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanmıştır. Tıp Fakültesinin son yılında ise okulu bırakarak İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümüne girmişitir fakat 3 yıl sonra bu bölümü de bırakmıştır. Milliyet genç sanatlar dergisinde ilk şiirini yayımlamıştır ardından Adam Sanat dergisine düzenli olarak şiirler yazmıştır. Avrupalı Genç Şairler yarışmasında ilk ona girmeyi başarmıştır. Avrupa’nın bir çok yerinde düzenlenen etkinliklerde şiir okumuş ve konuşmalar yapmıştır. Teoman, Hayko Cepkin, Mabel Matiz, Zakkum, Can Bonomo, Gripin ve Flört gibi müzisyenler ile etkinliklerde sahne almıştır. 2006 yılında İskender’i Ben Öldürmedim isimli kitabıyla Melih Cevdet Anday şiir ödülünü, 2017’de ise Behçet Necatigil şiir ödülünü kazanmıştır. Küçük İskender Türkiye’nin çeşitli yerlerini gezerek şairlerle birlikte gece etkinlikleri düzenlemiştir. Aynı zamanda 1997 yılında Ağır Roman 2003 yılında ise O Şimdi Asker filmlerinde rol almıştır. Hayatının son zamanlarını Bodrum’da geçiren şair 2018 yılında akciğer kanserine yakalanmıştır. 3 Temmuz 2019 yılında İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayata veda etmiştir.

Küçük İskender’in bazı eserleri

*Gözlerim Sığmıyor Yüzüme

*Erotika

*Ciddiye Alındığım Kara Parçaları

*Teklifsiz Serseri

*Bu Defa Çok Fena

*Yirmi5April

*Cehenneme Gitme Yöntemleri

*Aşk Şiirleri Kolonisi

*Belden Aşağı Aşk Hikayeleri

*Periler Ölürken Özür Diler

*Şiirli Değnek

*Bir Delinin Ot Defteri

Küçük İskender yaşı

28 Mayıs 1964 doğumludur, 55 yaşında vefat etmiştir.

Küçük İskender nereli

İstanbul

Küçük İskender sözleri

-Darmadağın kadınların, darmadağın ettikleri erkekler gibi sevmiştim seni.

-Şiirlerimi yakmaktan vazgeçtim senden söz etmeyi özlüyorum yalnızca.

-Paramparça içime paramparça bir kış gelmiş, biliyor musun ben daima kışları saklanırım.

-Ruhumun hava durumundan umutsuzum.

-Şiirin verdiği özgürlükten başka esaret mi var sanki.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

canlı tv izle