Burası Cennet Olmalı Film | Konusu | Oyuncuları | Yorumları

Burası Cennet Olmalı konusu, It Must Be Heaven film, filmi, konusu, oyuncuları, fragman, imdb, ekşi, yorum, yorumları, trailer, TRT 2, izle, film izle, netflix, indir, altyazı, film müzikleri gibi aramalarınız için yorumguncel.com

30.03.2021
Burası Cennet Olmalı Film | Konusu | Oyuncuları | Yorumları

Burası Cennet Olmalı konusu, It Must Be Heaven film, filmi, konusu, oyuncuları, fragman, imdb, ekşi, yorum, yorumları, trailer, TRT 2, izle, film izle, netflix, indir, altyazı, film müzikleri gibi aramalarınız için yorumguncel.com

Film Hakkında

Elia Suleiman tarafından yönetilen 2019 yapımı uluslararası ortak yapımı bir komedi filmidir. Dünya prömiyerini 2019 Cannes Film Festivali‘nde yapan film FIPRESCI Ödüllerinde En İyi Film dalında ödül kazandı. Ayrıca Cannes’da Özel Mansiyon aldı.

Édouard Weil, Laurine Pelassy ve Elia Süleyman’ın yapımcısı olduğu film En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film de aday olarak seçildi. Ancak 92 Akademi Ödülleri’nde aday değildi.

Toplamda 1 saat 37 dakikadan oluşan film Fransa, Kanada, Filistin ve Türkiye yapımıdır. Filmin imdb puanı 7.0

Burası Cennet Olmalı Konusu

Burası Cennet Olmalı, birçok şehre seyahat eden ve hepsinde de anavatanı Filistin ile türlü benzerlikler bulan bir adamın hikayesini konu ediyor. Elia Suleiman, kendisine Filistin’den başka bir vatan aramak için yola koyulur. Ancak onun yeni bir yaşam vaadi, kısa süre içerisinde bir hatalar silsilesine dönüşür. Filistin’den başlayıp, New York, Doha ve Paris’e seyahat eden Suleiman, gittiği yerlerdeki bir şeyin ona evini hatırlattığını fark eder. Polis, sınır kontrolleri ve ırkçılık gittiği her yerde onunla birliktedir. Yeni bir topluma entegre olabilmek için elinden geleni yapan Suleiman, herkesin ona sürekli nereden geldiğini hatırlatması ile karşı karşıya kalır. Ait olma arayışı içinde olan Suleiman, gerçekten nereye evim deriz sorusuna yanıt bulmaya çalışır.

Burası Cennet Olmalı Oyuncuları

Fransa, Kanada, Filistin ve Türkiye ortak yapımı olan filmin başrolünde İsrailli oyuncu Elia Suleiman, Filistinli Tarik Kopty ve Ali Suliman yer alıyor.

Karakterler

Elia Suleiman – ES
Tarik Kopty – Old Neighbour
Kareem Ghneim – Young Neighbour
George Khleifi – Waiter in Restaurant
Ali Suliman – Brother Restaurant
Faris Muqabaa – Brother Restaurant
Yasmine Haj – Sister in Restaurant
Asmaa Azaizeh – Bedouin Woman (as Asmaa Azaizy)
Grégoire Colin – Man in Metro
Vincent Maraval – French Producer
Claire Dumas – Ambulance Woman
Antoine Cholet – Ambulance Man
Eric Cornet – Homeless Man
Yumi Narita – Japanese Woman
Kengo Saito – Japanese Man

Fragman

Burası Cennet Olmalı Yorumları

“öncelikle güzel bir film. bunu en başta yazmalıyım. kendi dili var yalnız sürekli metaforlardan gidiyor. sürekli… bir sanat veya otör film (ne derseniz artık) olarak çok emek harcanmış o belli. cgi efekt var, ünlü oynatılmış, filistin/fransa/amerika geziliyor vs…”

  • herospower

“az önce beyoğlu sineması’ndan çıktım. harikulade bir film. aklımda en çok kalan, su taşıyan kadın metaforu. zulmün bitişine şahit olabilmek için keşke ömrümüz yetse. ama yetmeyecek.”

  • ritmocaliente

““orta doğu’da barış mı? işte bu gerçekten komedi.”

kadıköy sineması’nda izleme imkanım oldu. filmden çıktıktan sonra amaçsızca yürüdüm ve aynı yönetmen gibi bir kafede kahve içip insanlara baktım.

siyasi mesajından daha çok, insanı gördüm ben bu filmde. yeri geldi kahkaha attım ama daha çok dinlendim. ruhumun dinlendiğini ve bundan keyif aldığımı fark ettim.

yazan, yöneten ve oynayan aynı kişi.
eline sağlık çok leziz olmuş, tüm sinemaseverlere tavsiye ederim”

  • yaptim ama bi sor niye yaptim

“gael garcia bernal’in çok çok az bir süre girip çıktığı* bir film.”

  • dolaysiztumlec

“bütün komedi kısmı fragmanda olan filmdir.

yönetmen amacına kesinlikle ulaşmış. komedi filmine gider gibi gittim. ama yönetmen filistin gerçeğini yüzüme öyle bir çarptı ki filmin sonunda “ne izledim ben”i yaşadım amaçsızca dolaştım, filmi ve hayatımı sorguladım.”

  • mronekaan

Kovan Filmi Yorum ve Sosyal Medya Tepkileri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

canlı tv izle