Dominika : Doğa dostu bir ülke
Dominika devleti nerededir? Dominika’ya nasıl gidilir? Dominika’nın nüfusu kaç? Dominika’da ev fiyatları ne kadar? Para birimi nedir? Dominika’da yaşam nasıl? Gibi sorular arama motorlarında sıkça aranıyor. Dominika ile ilgili bu sorularınıza yorumguncel.com’da yanıt bulabilirsiniz.
1493 yılında Kritof Kolomb tarafından keşfedilen ada üzerinde bulunan Antiller’in küçük ve doğasever ülkesi Dominika’nın adını duymuş muydunuz? Dominik Cumhuriyeti’nden bahsetmiyoruz. Dominika, küçük ama duyarlı anlayışı ile Dünya’nın örnek devletlerinden biri.
Dominika ülkesinin tarihi
Kristof Kolomb’un keşfinin ardından Dominika adası önce İspanyolların ardından da Fransızların eline geçti. 1763 yılında bu kez İngilizlerin eline geçen küçük ada 1967’de İngiliz Milletler Topluluğuna katıldı. 1978 yılına gelindiğinde ise Dominika bilinen tarihinde ilk kez bağımsız bir devlet olarak var oldu. Dominika’da sık sık şiddet olayları ve siyasi iktidarsızlık ortamı meydana gelmektedir. Bunun elbette en önemli sebebi ise ekonomik bunalımlardır. 1980 yılında yaşanan seçimlerde muhafazakarlar seçimi kazanınca iç karışıklıklar yaşanmış ardından gelen iki askeri darbe ile siyasi sorunlar kronik bir hal almıştır. Ülke halen İngiliz Devletler Topluluğuna üye haldedir. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler’e üye bağımsız bir devlettir. Karayip Topluluğu ülkeleri arasında yer alan Dominika devleti, Küba, Venezuela, Bolivya ve Nikaragua gibi ülkelerin bulunduğu ALBA’ya da üye devletler arasında yer alır.
Dominika’nın ekonomisi
Tropik bir ülke olması nedeniyle Dominika sık sık kasırgalar ile karşılaşan bir ülkedir. Buna bağlı olarak da ülkenin gelişimi etkilenmektedir. Ancak tropik olmanın avantajlarını da içinde barındırır. Muz, kakao, yeşil limon, kopra ve vanilya gibi ürünler bu ülkede yetişebilmektedir ve bu ülkenin geçim kaynağını sağlayan ürünler olarak öne çıkar. Ponza ve balık üretimi de geçim kaynağı olan ülke gıda ürünlerini ithal etmek zorunda bir ada ülkesidir.
Dominika devleti’nin iklim ve bitki örtüsü
Tropik bir iklime sahip olmasının yanı sıra Volkanik yapısı ile de dikkatleri çeken ülke, sık yetişen tropikal bitki örtüsü ile kaplıdır. İklimi sıcak ve nemli olan ülke, volkanik toprakların verimliliğinden de nasibini almıştır. Fakat topraklarının sadece yüzde 10’u ekilebilir durumdadır. Yaban hayatı da bu ülkede koruma altına alınmıştır.
Dominika ve Kaynayan Göl (Boiling Lake)
Volkanik bir ada ülkesi olması turistik anlamda da Dominika’ya avantaj sağlayan bir özelliğidir. Zira Dünya’nın en büyük kaynar göllerinden biri olan Boiling Lake yani ‘Kaynayan göl’ burada bulunmaktadır. Doğallığı ve bakirliği ile göze çarpan ülkede Karayip Korsanları filminin ada sahneleri çekilmiştir.
Dominika devletinde Doğu Karayip Doları kullanılır. Resmi dili İngilizce olan devletin ziyaret edilen en önemli kenti de Roseau’dur.
Dominika’ya ne zaman gidilir?
Dominika bakir ve doğal yapısı ile dikkati çeken öenmli bir tatil bölgesidir. Dominika’ya Türkiye ikim şartları baz alınarak Nisan-Temmuz arasında tatil için değerlendirilebilir.
Dominika’ya nasıl gidilir?
Dominika’ya Türkiye üzerinden doğrudan ulaşmak mümkün değil zira bu ülkeye Türkiye’den herhangi bir uçuş hattı bulunmamaktadır. Özellikle Atlantik’teki her ada ülkesine olduğu gibi Dominika’ya da Amerika Birleşik Devletleri üzerinden ya da Güney Amerika devletleri üzerinden yapılan aktarmalı uçuşlar ile ulaşım sağlanabilir.