Evde ölü bulunan çiftin cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.. Komşu gözaltına alındı!
Bursa’nın Gemlik ilçesinde kendilerinden haber alınamayan Vural Kara ve eşi Asiye Kara’nın evlerinde ölü bulunmasının ardından olayın cinayet olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri, çiftin ölümüne ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında bir komşuyu gözaltına aldı.
Yakınlarının İhbarı Üzerine Evde Bulundular
Olay, Gemlik ilçesine bağlı Halitpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Bir süredir haber alamadıkları Vural Kara ve eşi Asiye Kara için endişelenen yakınları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, eve girdiklerinde yaşlı çifti hareketsiz halde buldu.
Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede çiftin yaşamını yitirdiği belirlendi. Olayın ardından evde geniş çaplı inceleme başlatıldı.
Cinayete Kurban Gittikleri Belirlendi
Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sonucunda, Kara çiftinin kesici aletle yaralandığı ve başlarına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü tespit edildi. İlk bulguların ardından olayın cinayet olduğu değerlendirilirken, polis ekipleri soruşturmayı derinleştirdi.
Şüpheli Komşu Gözaltına Alındı
Polis ekipleri, çiftin yakınları ve çevredeki kişilerin ifadelerine başvurdu. Yapılan araştırmalarda, Kara çiftinin bir süre önce komşularından biriyle tartışma yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine söz konusu komşu cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı.
Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.
Cenazeler Adli Tıp’a Gönderildi
Hayatını kaybeden Vural Kara ve Asiye Kara’nın cenazeleri, olay yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Polis ekipleri, cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.