Gaz Jeneratörü Çeşitleri Nelerdir?

05.05.2022
Gaz Jeneratörü Çeşitleri Nelerdir?

Jeneratör, elektrik erişimine sahip olmayan durumlarda veya elektrik kesintisi yaşandığında enerji kaynağı olarak kullanılan ve çeşitli kaynaklardan üretilen mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren bir enerji kaynağıdır. Jeneratörler yakıt olarak çeşitli kaynaklar kullanabilir ve bunlardan bazıları doğal gaz, biyogaz veya propan gaz gibi gazlardır.

Doğal Gaz Jeneratörü

Mevcut enerji kaynaklarından en temizlerinden biri olan doğal gaz, petrolden daha verimlidir ve kömürden üç kat daha az karbondioksit üretir. Yapısal olarak benzinli ve dizel jeneratörlerden farklı olmayan doğal gaz jeneratörleri, düşük egzoz gazı emisyonuna sahiptir. Gürültülü olmadığından ses kirliliğine sebep olmayan doğal gazlı jeneratörlerin düşük yakıt maliyeti ve düşük yakıt tüketimi sayesinde yılda %60’a kadar tasarruf sağlar. Doğal gaz jeneratörleri taşınması maliyetli ve zor olduğu için genelde sabit olarak kullanılır.

Biyogaz Jeneratör

Biyogaz jeneratörler yenilenebilir bir kaynak olarak kullanılan biyogazdan ürettikleri enerjiyi elektrik enerjisine çeviren enerji kaynaklarıdır. Sürdürülebilir, çevre dostu ve toksik etkisi olmayan Biyodizel, dizel motorlarda modifikasyonla kullanılır. Arken jeneratörün ürettiği ve patentini aldığı %100 biyodizelle çalışan biyodizel grupları, geri dönüşüm olarak hayvansal ve bitkisel atıklardan oluşan dizelin kullanılması prensibine dayanır.

Propan Gaz Jeneratörü

Propan gazını yakarak ürettiği mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren cihazlar olan propan gaz jeneratörleri kolayca erişim sağlanabilen bu yakıtla verimli şekilde elektrik enerjisi üretebilirler.

Gaz Jeneratörleri Ne İşe Yarar?

Yakıt alternatifi olarak gazların kullanıldığı jeneratörler olan gaz jeneratörleri, güvenli ve verimli bir şekilde enerji ihtiyacının karşılanması için üretilmiştir. Endogaz nedir diye soracak olursak, temas ettiği yüzeylerde oksidasyonu engelleyerek veya tersine çevirerek yetersiz yanmaya yol açan gaz halinde bir bileşendir. Kontrollü bir ortamda yetersiz yanma sonucu ortaya çıkan endogaz, endüstride farklı alanlarda kullanılır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

canlı tv izle