Oyun (Play) Filmi | Konusu | Oyuncuları | Ruben Östlund

Oyun filmi, konusu, oyuncuları, yorumları, ne zaman, 2011, izle, imdb, cast, karakterleri, yorum, film yorumları, analizi, eleştiri gibi aramalarınız için yorumguncel.com’da kalın.

11.07.2021
Oyun (Play) Filmi | Konusu | Oyuncuları | Ruben Östlund

Oyun (Play) filmi, konusu, TRT 2, oyuncuları, yorumları, ne zaman, 2011, izle, imdb, cast, karakterleri, yorum, film yorumları, analizi, eleştiri gibi aramalarınız için yorumguncel.com’da kalın.

Film Hakkında

Turist, Kare, Triangle of Sadness gibi filmlerin yönetmeni olarak bilinen ünlü yönetmen Ruben Östlund‘un yönetmenliğini yaptığı 2011 yapımı İsveç filmidir. Orijinal adı Igra olan film Play ismi ile de bilinir. Türkiye’de Oyun ismi ile TRT 2 ekranlarında yayınlanmaktadır.

Dram türündeki filmde Göteborg’daki bir grup siyah çocuğun psikolojik bir oyunla beyaz çocukları soyduğu bir dizi gerçek davaya ele alınıyor. Yayınlandığı yıl İsveç’te tartışmalara sebep olan film aynı zamanda İsveçli Film Eleştirmenleri Derneği’nin ödül en iyi film ve altın böcekleri için En İyi Yönetmen ve En İyi Fotoğraf gibi ödüllere layık görüldü. Film ayrıca Nordic Council Film Ödülü‘nü de kazandı.

İlk defa 15 Mayıs 2011 tarihinde vizyona giren film Cannes Film Festivali‘nde dünya prömiyerini yaptı. Toplamda 1 saat 58 dakika süren film imdb’de 7,1 puana sahip.

Oyun (Play) Filmi Konusu

Gerçek zorbalık vakalarına dayanan zekice bir gözlem. İsveç’in Göteborg kentinde, yaşları 12-14 olan bir grup erkek çocuk, 2006 ve 2008 yılları arasında yaklaşık 40 kez diğer çocukları soydu. Hırsızlar, “küçük kardeş numarası” veya “kardeş numarası” olarak adlandırılan ve ileri düzeyde rol içeren ayrıntılı bir şema kullandılar.

Oyun Film Oyuncuları

İsveç sineması ürünü olan filmde Anas Abdirahman, Sebastian Blyckert, Yannick Diakite gibi isimler filmin başrolünde yer alıyor.

Karakterleri

Anas Abdirahman – Anas
Sebastian Blyckert – Sebastian
Yannick Diakité – Yannick
Sebastian Hegmar – Alex
Abdiaziz Hilowle – Abdi
Nana Manu – Nana
John Ortiz – John
Kevin Vaz – Kevin
Jacob Ottander – Pojke i köpcenter
Herman Troeng – Pojke i köpcenter
Tobias Åkesson – Tågvärd
Peggy Johansson – Tågvärd
Humberto Guandinango Espinosa – Panflöjtsbandet
Luis Alonso Tuquerez – Panflöjtsbandet
José Jaime – Panflöjtsbandet
Patricio Cotacachi – Panflöjtsbandet
Rodrigo Cotacachi – Panflöjtsbandet
Alfredo Cahuasqui – Panflöjtsbandet
Luis Espinosa – Panflöjtsbandet
Lisbeth Caspersson – Caféägare
Caroline Kruse – Cafébiträde
Tabita Fellert – Cafébiträde
Adam Nygren – Reggaekille på spårvagn
Josefine Adolfsson – Skrikande tjej

Fragman

Oyun (Play) Filmi Yorumları

  1. cannes film festivalinde altın palmiye ödülünü kazanmış isveç’li yönetmenin filmidir.

trumpets

dehşet hastası yönetmen, dehşet hastasıyım.
force majeure’ünü bilen bilir, play’i de az sağlam değildir.
kendine gelecek adamın gözünden, daha gelmeden, gelmesi için bir neden yokken, o nedeni bu yolla, gelecek olanın gözünü tahmin ederek, o göz bebeğinin çok boyutlu esnemelerini kontrol ederek yaratan, o gözün bir göz olduğuna gözün sahibini kendi meşrebince ikna etmeyi eğlenceli ve dramatik bir görev bilen sanat anlayışında dehşete düşürücü bir şeyler var. ‘tuhaf olan’ı gerçeğin içinde aramaktan vazgeçmeyeceğine bahse girerim çünkü tattırmak istediği zevkin röntgencilikle akrabalığının farkında ve doyurulmayan arzudan kaynaklı gerilimin sadece ‘gerçek’te kopmadan asılı kalabileceğini biliyor.
travmalarını ve the square’ını merak ettiğim.

  • nirvana

ruben östlund’un bir eleştiri filmi.

film gayet stabil ilerliyor ve ilerlediği gibi de bitiyor. genel olarak kameranın yakın çekime hiç girmeden uzaktan çekmesiyle toplumsal olaylarda insanların uzak kalması fikri film boyunca beni etkiledi. canımı sıkan durumlarda olaya müdahale etme isteğimle kameranın yakınlaşmasını isteme anlarım aynı ana denk geldi. bunu ustalıkla vermiş östlund. o açıdan güzeldi. yoksa konuyu işleyiş biraz sıkıcıydı. daha kısa olabilirmiş.
ayrıca çocukların durumuna benzer durumu bir kez yaşamıştım. çocukken süt olarak adlandırılan birçok çocuk da yaşamıştır. o açıdan faşizmin iki taraflı boyutuna bakılması güzel olmuş.

  • suanbuanoan

2011 yapımı ruben östlund’un yönettiği, gerçek hukuk davalarından esinlenerek senaryolaştırılan isveç filmi. bir grup afrika kökenli çocuğun, isveçli olduğunu düşündüğümüz beyaz çocukları gasp etmesi etrafında kurgulanan film, göçmen ve mülteci sorununa birkaç farklı açıdan yorum getiriyor.

  • velizarovki

ruben östlund’un diğer iki filmini izledikten sonra izlemeye karar verdiğim, sonraki filmlerindeki fikirleriyle kısmen farklılık gösterdiğini düşündüğüm film.

  • hazreti insan

hikaye arayanların final arayanların sevmeyeceği çok yalın bir film. izlerken zorbalığa kendiniz maruz kalmış gibi hissediyorsunuz. sinir harbi.

isveçli olsam isveçi çok kötü göstermişler derdim. bu kadar umursamaz bir topluma çocuk getirmek istemiyorum.

  • dystrophin

Zamanda Tutsak Film | Konusu | Oyuncuları |

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

canlı tv izle