1917 film inceleme (3 Oscarlı Sam Mendes filmi)

17.02.2020
1917 film inceleme (3 Oscarlı Sam Mendes filmi)

Sam Mendes’in yazıp yönettiği Richard Madden ve Benedict Cumberbacht gibi isimlerin de yer aldığı 1917 filmi Oscar Ödül töreninden önce izledim. Önceki Oscar adayı filmleri de izlemiş olmanın verdiği özgüvenle diyebilirim ki 1917 filmi belki de bu yılın en iyi filmi olmayı hak etmişti. Aynı şekilde Sam Mendes de en iyi yönetmen ödülünü bu film ile kazanabilirdi.

İMDB Puanı: 8.5

1917 filmi konusu

1917 filmi, I. Dünya Savaşı döneminde yaşananları konu ediyor. I. Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olan Schofield(George Mackay) ve Blake( Dean-Charles Chapman ), gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanırlar. Görevleri, zamana karşı yarışırken düşman bölgesini geçerek yüzlerce askerin ölümünü engellemek üzere bir mesaj iletmektir. Blake’in kardeşi de onların arasındadır. Bu durumda Blake’i daha da fazla ciddiye alması gereken bir mücadele beklemektedir.

1917 filmi inceleme

Film giriş bölümü ile tek plan çekilmesinin de verdiği ciddiyetle seyirciyi kısa sürede şaşırtmayı başarıyor. 1.Dünya Savaşı’nda ön plana çıkan Mevzi savaşlarının içerisinde buluyoruz kendimizi. Britanya askeri olan Blake ve Schofield’in Alman tehlikesi olan başka bir mevziye haber götürmesinin istenmesi ile başlayan tehlikeli maceraya katılıyoruz. İkili arasında yol boyunca geçen diyaloglar ve karşılaştıkları manzaralar oldukça sarsıcı. 1.Dünya Savaşı’nın insanlığın en derin hüzünlerini ve acılarını barındırdığına bir filmle de olsa şahit oluyoruz. Filmle de olsa diyorum çünkü, Dünya Savaşı’nda yaşanan acıyı yakından yaşamış ataların torunlarıyız.

Tek plan ilerleyen filmde çatışma sahneleri etkileyici, hikayenin akışı da kısmen durağan olsa da seyircinin ilgisini korumatı başarıyor. Oyunculukların da tek plan olması sebebiyle dikkat çektiği bir film. Zira film öyle bir ciddiyete sahip ki bölünmeye imkan vermiyor haliyle.

Kazanan kim? sorusu akıllara geliyor

Çarpıcı sahnelerin sonunda 1917’de hikaye savaşın verdiği hüzünü de içinde barındıran bir mesaj ile bitiyor aslında. Evlerine dönmek isteyen insanlar, ne için savaştıklarını dahi bilmeden canlarını ülkeleri için veriyorlar. Sanırım filmin sonunda kazanan kim? diye sormak herkesin aklından geçmiştir.

1917 Filminin Yükselen Yıldızı George Mackay Kimdir?

1917 filmi fragmanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

canlı tv izle