2021 en iyi diziler (IMDb’ye göre)

31.12.2021
2021 en iyi diziler (IMDb’ye göre)

2021 en iyi diziler IMDb, 2021 en iyi diziler Onedio, 2021 en iyi diziler Netflix, 2021 en iyi diziler Türk, 2021 En iyi diziler yabancı, En iyi diziler Türk, 2021 dizileri, En iyi Netflix dizileri gibi aramalarınıza YORUM GÜNCEL’den yanıt bulabilirsiniz.

2021 yılı dizi açısından oldukça verimli bir yıl oldu desek yalan olmaz. Dijital platformların sayısı artınca orijinal içeriklerin sayısı da arttı. Yerli ve yabancı bir dizi dijital platformda yayınlanırken IMDb‘ye göre 2021 yılının en popüler dizileri de belli oldu.

2021 en iyi diziler listesi (IMDb’ye göre)

  1. Wanda Vision (Disney Plus)

Dizinin konusu, Wanda Maximoff’un Scarlet Witch’e dönüşüm sürecini anlatacak ve dizi, fragmandan da görüleceği üzere 50’li yıllar atmosferinde geçecek. Olsen, aynı karakterle Doctor Strange in the Multiverse Madness filminde de yer alacak ve iki proje arasında önemli bağlantılar olacak. Marvel Comics’in Wanda Maximoff / Scarlet Witch ve Vision. isimli karakterlerinin hikâyesine dayanan dizi Marvel Sinematik Evreni ile bağlantılı olup Avengers: Endgame filminden sonra ve Doktor Strange filminin ikinci kısmına paralel olacaktır. WandaVision dizisi yalnızca Scarlet Witch ve Vision karakterlerinin hayatına odaklanacak olan bir dizi olacak. Bu sebeple dizi Avengers: Infinity War ile ilgili olacak. İki karakterde Avengers: Infinity War’da Thanos tarafından öldürülmüştü. Bu iki karakterin karakter gelişimlerinin ve yeni maceralarının anlatılacağı dizi izlemesi keyifli bir yapım olacağa benziyor.

  1. Loki (Disney Plus)

Dizinin konusu, Değişken kötü adam Loki, “Yenilmezler: Oyun Sonu” olaylarından sonra geçen yeni bir dizide Yaramazlık Tanrısı rolüne devam ediyor. Disney’in dijital içerik platformu Disney+ tarafından ekrana taşınan dizi, Marvel evreninin en ünlü kahramanlarından Loki’nin hikayesini ekrana taşımaya hazırlanıyor. Uyarlamanın showrunner koltuğu “Rick & Morty”nin senaristi Michael Waldron’a emanet edilirken başrolde karakterle bütünleşen Tom Hiddleston’ın yer alıyor.

  1. Squid Game (Netflix)

Dizinin konusu, Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazipi bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcük riskleri vardır.

Çeşitli nedenlerle hayatta başarısız olan, ancak aniden on milyon ABD doları kazanmak için bir hayatta kalma oyununa katılmak için gizemli bir davet alan insanların hikayesi. Oyun bilinmeyen bir yerde gerçekleşir ve katılımcılar nihai bir kazanan olana kadar kilitlenir. Hikaye, kalamar oyunu gibi Kore’nin 1970’ler ve 1980’lerdeki popüler çocuk oyunlarını, saldırı ve savunmanın toprağa çizilmiş kalamar şeklinde bir tahta kullandığı bir etiket türü olan Korece adının birebir çevirisini içerecek.

  1. The Falcon and the Winter Soldier (Disney Plus)

Dizinin konusu, Avengers: Endgame’in (2019) sonunda Kaptan Amerika kılığına girdikten sonra Sam Wilson , anarşist grup Bayrak Parçalayıcılarla savaşırken yeteneklerini teste tabi tutan dünya çapındaki bir macerada Bucky Barnes ile birlikte çalışıyor. Marvel sinematik evreninde de izleme şansı bulduğumu Facon karakteri ile birlikte yine Kaptan Amerika 3 kahramanların Savaşı filminde izlediğimiz Winter Soldier’ın hikayelerini bu dizi ile izleyeceğiz. Dizinin sinematik evrenden bağımsız olmayacağı düşünülüyor.

  1. Bridgerton (Netflix)

Dizinin konusu, Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton, ailesinin izinden gidip çok seveceği bir adamla evlenmek ister. Genç kadının seçenekleri çok olsa da ağabeyi teker teker adayları eler. Ancak Leydi Whistledown’ın hazırladığı bir skandal, Daphne’nin adının lekelenmesine neden olur. Bu sırada sosyeteye yeni katılan kızların annelerinin gözdesi olan Hastings Dükü ile Daphne arasında bir çekim oluşur.

  1. The Walking Dead (AMC)

Dizinin konusu, Fısıldayanların arkalarında bıraktığı yıkımdan dolayı Alexandria tehlike altındadır. Alexandria halkı, Maggie ve yeni grubu önderliğinde onu yeniden güçlendirmek ve düşen Krallıktan ve Hilltop’tan gelen yeni kişilerle birlikte daha çok kişiyi beslemek ve korumak zorundadır. İçinde bulundukları durum, geçmişte yaşanan olaylar yüzünden gerilecek bir yandan da kendilerini koruma iç güdüsü açığa çıkacaktır.

  1. Mare of Easttown (HBO)

Dizi Konusu, Pennsylvania’daki küçük bir kasabadaki bir dedektif, hayatının parçalanmasını engellemeye çalışırken yerel bir cinayeti araştırır.

Mare of Easttown, Pennsylvania’da yaşanan bir cinayeti konu ediyor. Küçük bir kasabada yaşayan dedektif, bir yandan çalkantılı yaşamındaki sorunlarla mücadele ederken, bir yandan da kasabada işlenen gizemli bir cinayeti aydınlatmaya çalışır. Kate Winslet’ın, cinayeti araştıran dedektife hayat verdiği dizinin yaratıcısı ise Brad Ingelsby.

  1. Shadow & Bone (Netflix)

Dizinin konusu, Yetim bir haritacı olan Alina Starkov, savaştan parçalanmış dünyasının kaderini değiştirebilecek bir gücü açığa çıkardığında, karanlık güçleri karşısında bulur. Leigh Bardugo imzalı romandan uyarlanan fantastik dizi, “Lights Out”, “Arrival” ve “Bird Box” gibi yapımlardan tanıdığımız Eric Heisserer tarafından ekrana taşınıyor. Yazarın ünlü Grisha evreninde geçen “Shadow and Bone” konu olarak, ikiye bölünmüş bir evrende vahşi yaratıklara komşu olarak yaşayan insanları takip ediyor. İki ülkeyi birleştirebilecek sihirli bir gücün varlığını keşfeden bir asker, kendisini zorlu bir savaşın ortasında buluyor.

  1. Cobra Kai (Netflix)

Dizinin konusu, “Karate Kid” filmlerinin devamı niteliğindeki bu dizide, hayatlarını değiştiren turnuvadan onlarca yıl sonra Johnny ile Daniel arasındaki rekabet yeniden kızışıyor. 1984 yılında gerçekleşen All Valley Karate Turnuvası’nda yaşananların otuz yıl sonrası anlatılıyor. İki dövüşçü de yıllar içerisinde olgunlaşmış ve farklı hayatlar sürmüştür. Zor zamanlardan geçen Johnny Lawrence, geçmişteki günlerine geri dönebilmek için dövüş okulu Cobra Kai’yi yeniden açar ve yeni öğrencilerini eğitmeye başlar. Johnny Lawrence ve Daniel LaRusso arasındaki rekabet ise yeniden kızışacaktır.

  1. Lucifer (Netflix)

Dizinin konusu, Esrarengiz karakter Lucifer’in hayatı ne yazık ki planladığı gibi gitmez ve barının önünde işlenen bir cinayet neticesinde kendini kriminal olayların içinde bulur. Bunun yanında Lucifer’in geri dönmesi için uğraşan babası yani tanrı ve kardeşleri diğer taraftan uğraşmaya devam etmektedir. Lucifer, Tanrı’nın en gözde meleği iken babasına yani tanrıya karşı savaş açar. Bu savaş sonucunda Lucifer’ın cezası da Cehennemin Efendisi olmaktır. Uzunca süre cezasını çeken Lucifer cehennemde dünyadaki kötüleri cezalandırmaktan sıkılır ve Cehennemden kaçarak dünyaya gider. Dünya’da Amerika-Los Angeles’da yaşamaya başlayan Lucifer ihtişamı ve çekiciliği ile dünyada sefa sürmektedir. Tanrı tarafından gönderilen abisi Amenadiel, kardeşi Lucifer’ı geri götürmek ile görevlendirilir.

YORUMLAR

canlı tv izle