Call Me By Your Name Film | Konusu | Oyuncuları | Yorumları
Call Me By Your Name, Beni Adınla Çağır film, konusu, oyuncuları, imdb, netflix, ekşi, yorum, yorumları, inceleme, review, izle, dizibox, türkçe altyazılı izle, cast gibi aramalarınız için yorumguncel.com’u ziyaret edebilirsiniz.
Call Me By Your Name, Beni Adınla Çağır film, konusu, oyuncuları, imdb, netflix, ekşi, yorum, yorumları, inceleme, review, izle, dizibox, türkçe altyazılı izle, cast gibi aramalarınız için yorumguncel.com’u ziyaret edebilirsiniz.
Film Hakkında
4 dalda Oscar adaylığı kazanan ve başrolünde Timothee Chalamet’in yer aldığı film 2018 yılında vizyona giren filmlerden biridir. Luca Guadagnino’nun yönetmenliğini yaptığı romatik drama türündeki filmin senaryosunu ise James Ivory kaleme aldı. Andre Aciman’ın 2007 yılında yazdığı aynı isimli romanından sinemaya uyarlanan film İtalya, ABD ve Brezilya ortak yapımıdır.
Beni Adınla Çağır, 17 yaşındaki Amerikalı İtalyan Elio Perlman (Timothée Chalamet) ile babasının Amerikalı asistanı Oliver (Armie Hammer) arasındaki romantik ilişkiyi anlatmaktadır.
Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde gerçekleştiren film özellikle yönetmenliği, senaryosu, müzikleri ve oyuncu performansları eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı. Filmin imdb puanı ise 7,9’dur.
Call Me By Your Name Konusu
1983 yılı yazı sırasında 17 yaşındaki Amerikalı-İtalyan Elio Perlman günlerini ailesinin İtalya’nın kuzeyindeki 17. yüzyıldan kalma villasında klasik müzik yaparak, okuyarak ve arkadaşı Marzia ile flört ederek geçirmektedir. Elio, Greko-Roma kültüründe uzmanlaşmış seçkin bir profesör olan babası ve onu elit kesim meyveleriyle, doğal lezzetlerle şımartan, çevirmen olan annesi Annella ile bir arada olmaktan ziyadesiyle memnundur. Elio’nun olgunluğu ve entelektüel birikimi, onu tam teşekküllü bir yetişkin gibi gösteriyor olsa da, özellikle kalpteki konularda onun hakkında hala masum ve biçimlenmemiş olan çok şey vardır. Bir gün, doktorasını sürdüren büyüleyici bir Amerikalı bilim adamı olan Oliver Elio’nun babasına yardım etmek göreviyle yıllık yaz stajyeri olarak villaya gelir. Güneşin ışıltılarının arasında Elio ve Oliver hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir yaz boyunca yeşermekte olan arzunun güzelliğini keşfedeceklerdir…
Oyuncular (Cast)
Filmin başrolünde son zamanların yükselen genç yıldızı olarak sayabileceğimiz ve yakın zamanda sinemada Dune filminde de izleyeceğimiz Timothee Chalamet yer alıyor. Filmde ona Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel ve Victoire Du Bois de gibi genç isimler de eşlik ediyor.
Karakterler
Timothée Chalamet, Elio Perlman
Armie Hammer, Oliver
Michael Stuhlbarg, Bay Perlman
Amira Casar, Annella Perlman
Esther Garrel, Marzia
Victoire Du Bois, Chiara
Vanda Capriolo, Mafalda
Antonio Rimoldi, Anchise
Elena Bucci, Bambi
Marco Sgrosso, Nico
André Aciman, Mounir
Peter Spears, Isaac
Call Me By Your Name Fragman
Ödülleri
Beni Adınla Çağır, 90. Akademi Ödüllerinde En İyi Uyarlama Senaryo ödülünü kazandı ve En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Chalamet) ve En İyi Özgün Şarkı ( “Mystery of Love”) kategorilerine aday gösterildi. Ivory, 23. Eleştirmenlerin Seçimi Film Ödüllerinde, 30. USC Scripter Ödüllerinde, 70. Amerikan Yazarlar Derneği Ödüllerinde ve 71. İngiliz Akademisi Film Ödüllerinde En İyi Uyarlama Senaryo Ödülünü kazandı. Filmin başrol oyuncusu Chalamet ise En İyi Erkek Oyuncu dalında BAFTA Ödülü, Altın Küre Ödülü, Ekran Oyuncuları Derneği Ödülü ve Eleştirmenlerin Seçimi ödüllerine aday gösterildi.
Call Me By Your Name Yorumları
“aylardır esiri olduğum film. gerçek hayat bunalttığında kaçtığım liman oldu. çatışma yok, gerginlik yok, sadece saf aşk var. huzur verici. elio ve oliver’ın nadide aşk hikayesinden kesitler izliyoruz ama tanık olamadığımız daha fazlası var. bazı sahneler ortadan kesilmiş gibi ya hani bununla ilgili şöyle bir benzetme okumuştum: “önümüzde çok lezzetli bir yemek var ama çok az bir kısmını yememize izin veriliyor, hala deli gibi açız ve daha fazlasını istiyoruz.” sanırım bunun için izlemeye doyamıyorum. bir de elio’nun babasının dediği gibi onlara imrendiğimden. kapılıp gitme iznini kendimize her vermeyişimizde acı ve kederden kaçmış ama sevinci yaşama şansını da tepmiş olduğumuz için en azından filmi her izleyişte o duyguları tüm yoğunluğuyla yaşama şansı oluyor. izlerken çoğunlukla elio’yum, çünkü bir zamanlar elio’ydum, ama bazen oliver’ı da anlar gibi oluyorum. tüm sahnelerini ezberlemiş olabilirim* ama hala her seferinde yeni bir detay keşfedebiliyorum. gerçek bir sanat eseri.” jamie lee
“ana fikri filmin adı veriyor, anlatılan aşkın ne kadar derin olduğunu birbirlerine kendi adlarıyla hitap ettikleri zaman daha iyi anlıyoruz ve elio’nun hissettiklerini hissediyoruz; aşk, bilinmezlik, kabulleniş.” wiglaf582
“ilk izlememin üzerinden herhalde bir yıl filan sonra tekrar izlediğim film.
hayatımın, çoğu şeye duygusal yaklaştığımı idrak ettiğim bir dönemindeyim. elimdeki sınırsız tek malzeme olan “ben”i sürekli izliyorum. bu sıralar böyle gibi geliyor.
bu film bütün sarı tonlarına rağmen bana baştan beri hep soğuk geldi. ” iskemle ile kupe cicegi
“bu entry’i giren kişi kesinlikle filmi anlamamış ve yorumlama becerisi oldukça düşük. sübyancılık veya pedofiliyle uzaktan yakından alakası yoktur. italya’da aile rızası olduğu takdirde 16 yaşından itibaren evlenmek serbest, tıpkı türkiye’de olduğu gibi kaynak.” break your happy home