Neşeli Hayat Filmi | Konusu | Oyuncuları | Yorumları

Neşeli Hayat filmi, konusu, oyuncuları, karakterleri, IMDb puanı, yorumları, incelemesi, cast, kaç yapımı, ne zaman çıktı, fragmanı, izle gibi aramalarınıza YORUM GÜNCEL’den yanıt bulabilirsiniz.

29.12.2020
Neşeli Hayat Filmi | Konusu | Oyuncuları | Yorumları

Neşeli Hayat filmi, konusu, oyuncuları, karakterleri, IMDb puanı, yorumları, incelemesi, cast, kaç yapımı, ne zaman çıktı, fragmanı, izle gibi aramalarınıza YORUM GÜNCEL’den yanıt bulabilirsiniz.

Film hakkında

27 Kasım 2009‘da vizyona giren BKM yapımı yerli sinema filmidir. Toplam 100 dakikalık süreden oluşan yapım Yılmaz Erdoğan yazıp yönettiği 2009 yapım eseridir. Film gişede 7 milyon 314 Türk Lirası gelir elde etti. Komedi ve dram türünde yer alan yapım Türkiye’de pek de tercih edilmeyen bir tür olarak Yılbaşı temalıdır. Filmin oyuncu kadrosunda Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut, Büşra Pekin, Erdal Tosun, Cezmi Baskın ve Şahin Irmak gibi isimler yer alıyor. Film IMDb‘de 7 bine yakın kişi tarafından oylandı ve 6,1‘lik puana sahip oldu.

Neşeli Hayat konusu

Filmin konusu, Rıza Şenyurt, etliye sütlüye karışmayan, normal bir yurdum insanıdır. Kimsenin tavuğuna kış demez, hiç kimsenin kötülüğünü düşünmez, kendi yağında kavrulup hayatına sessizce devam eden sıradan bir garibandır. Ancak kendisinin hiç de “normal” olmayan bir özelliği vardır. Rıza, büyük bir alışveriş merkezinde ‘part time’ Noel Baba olarak çalışmaktadır. Ancak rolünü üstlendiği adamı tanımamaktadır bile. Müslüman bir ülkenin arka sokaklarında yaşayan bu adam, hayata tutunmaya çalışırken, hem komik hem de hüzünlü bir yolculuğa çıkacaktır.

Neşeli Hayat oyuncuları ve karakterleri (Cast)

Filmin oyuncu kadrosunda Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut, Büşra Pekin, Erdal Tosun, Cezmi Baskın ve Şahin Irmak gibi isimler yer alıyor.

Yılmaz Erdoğan – Rıza Şenyurt
Ersin Korkut – Yusuf Lokman Bal
Büşra Pekin – Ayla Şenyurt
Erdal Tosun – Sırrı
Cezmi Baskın – Lokmanın Kayınbabası Ali
Ayberk Atilla – Avukat
Tonguç Oksal – Tonguç
Burcu Gönder – Şermin
Rıza Akın – Ahmet Bal
Caner Alkaya – Kahveci
Sinan Bengier – Duran
Fatma Murat
Şahin Irmak – Serkan
Gülhan Tekin – Feride Bal

Film yorumları

yilmaz erdogan’in pamuk beyazi takma sakallari ve simsiyah kaslariyla varoslarin malatya noel babasi basrolunu oynadigi film. yeni yilin yaklastigi su gunlerde, yurttan, yuvadan uzaklarda izleyince insanin icini sobada kestane sicakligina getiren kara komedi.

  • pis pisi / Ekşi Sözlük

yılmaz erdoğan’ın 2009 yılı yapımı filmini birkaç gün önce seyrettim. filmin daha başında aşağıdaki karikatür aklıma geldi. filmde noel baba’nın küfretme sahnesini de görünce yılmaz erdoğan’ın bu karikatürden esinlenmiş olabileceğini düşündüm. karikatür kaan ertem’in öğreten adam ve oğlu adlı karikatür serisine ait.

  • leonardo / Ekşi Sözlük

sıcak bir filmdir.samimidir.
her yılbaşı haftasında mutlaka tekrar seyredilir.
çünkü umut verir;çünkü karışan ipteki düğümün mutlaka cozulecegini ,kara günün kararip da kalmayacağını anlatır.

  • kanepenin altindaki bocek / Ekşi Sözlük

canım sıkıldıkça oturup tekrar izlediğim film. fakirliği ajite etmeden, gözünüze sokmadan çok güzel anlatmış büyük usta. komedi kısmıda çok iyi. yılmaz eroğanın en iyi 2-3 filminden biridir gözümde.

  • okuz muyum neyim / Ekşi Sözlük

Film fragmanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

canlı tv izle