Güvercin Film (2018) | Konusu | Oyuncuları | Yorumları
Güvercin film, konusu, oyuncuları, Banu Sıvacı, ekşi, ile ilgili filmler, filmi konusu, nerede çekildi, ödülleri, imdb, trt 2, ekşi, müzikleri, fragman, yorumları, hangi kanalda gibi aramalarınız için yorumguncelcom’u ziyaret edebilirsiniz.
Güvercin film, konusu, oyuncuları, Banu Sıvacı, ekşi, ile ilgili filmler, filmi konusu, nerede çekildi, ödülleri, imdb, 2018, ödülleri, trt 2, ekşi, müzikleri, fragman, yorumları, hangi kanalda gibi aramalarınız için yorumguncelcom’u ziyaret edebilirsiniz.
Film Hakkında
Yönetmen ve senarist koltuğunda Banu Sıvacı’nın oturduğu 2018 yılı yapımı bir Türk drama filmidir. Başrolünde Kemal Burak Alper‘in yer aldığı filmde Evren Erler, Ruhi Sarı, Demet Genç, Michal Elia Kamal gibi isimler de yer alıyor. Berlin Film Festivali’nin Generation bölümünde yaptı.
Film, Sofia Film Fest‘ten En İyi Yönetmen ödülünün yanı sıra 2018 Ulusal Yarışma’dan da En İyi İlk Film ve En İyi Özgün Müzik ödüllerini aldı.
Güvercin Filmi Konusu
Güvercin, zamanını güvercinleri ile ilgilenerek geçiren genç bir adamın hayatın gerçekleri ile yüzleşmesini konu ediyor. Kendi halinde bir yaşantısı olan Yusuf’un en büyük tutkusu babasından yadigar kalan güvercinleridir. Ablası ve ağabeyi ile birlikte Adana’nın kenar mahallelerinden birinde yaşayan Yusuf, oturdukları evin çatısında güvercinlerini besleyip eğitir. Maverdi adını verdiği bir dişi güverciniyle özel bir bağ kurar. Fakat onu bu durumu ailesi tarafından hoş karşılanmaz. Ailesinin yaptığı baskılardan bunalan Yusuf hayatın gerçekleri ile yüzleşir. Adana’nın kenar mahallelerinin birinde abi ve ablasıyla beraber yaşayan, yalnız, kapalı, hassas bir genç olan Yusuf gerçekte nasıl biridir?
Güvercin Film Oyuncuları
2018 yılı yapımı dram türündeki filmin başrolünde Kemal Burak Alper yer alıyor. Başrolde ona Ruhi Sari, Demet Genç gibi isimler yer alıyor.
Karakterleri
Kemal Burak Alper – Yusuf
Ruhi Sarı – Halil
Demet Genç – Rumeysa
Evren Erler – Seymen
Mustafa Akçın – Simsek
Medyum Burak – Burak
Emine Erdem
Michal Elia Kamal
Ödülleri
Uluslararası İstanbul Film Festivali – Seyfi Teoman En İyi İlk Film – En İyi Özgün Müzik
Ankara Uluslararası Film Festivali – Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü – En İyi Erkek Oyuncu – En İyi Film
Sofya Uluslararası Film Festivali – En İyi Yönetmen
Fragman
Güvercin Film Yorumları
“banu sıvacı’nın filmini henüz izleyebildim. doğallık, amatör oyunculuklar, kapana kısılmışlığın sade bir anlatımla dile getirilişi, sömürülen ve adeta birer hayvan muamelesi yapılan işçi gençlerin öyküsü ve karşıt hatta güvercinlerin esasen bu işçiler gibi görülerek mezatlarda satılığa çıkarılışı, bu paralelliğin kapitalist ekonominin özü oluşu… gayet iyi işlenmiş. filmin drone’la çekilen son sahnesi de ayrıca güzeldi. tepeden bakışta evler birer kutu ve kafes gibi. kısacası güvercinlerin hapishanesi ile evlerin kafes gibiliği.” bay marx
“harika bir kapanışı olan bir film. her ev bir hapis dercesine.” udna
“banu sıvacı’nın yazıp yönettiği, bir ‘ilk’ film için başarılı, genel olaraksa ‘derli toplu’ denebilecek film.
anlattığı hikâye ile olsun, kurduğu analojiler olsun (bir güvercinci yusuf efendi’nin modern dünyadan kaçınıp dama bir kuş oluvermesi) veyahut işçi sınıfına bakış açısı olsun yeni bir şey ve dil geliştirmese de taşrada birbirlerine veya uzaklara bakarak ömür tüketen köylülerin veya kasabalıların dramını şehir bağlamında el alan, herhâlde tek meziyeti de derli toplu olmak olan yapım.
fakat her şeyden öte kapanış sahnesinin nasıl çekildiğini (drone?) teknik olarak merak ettiren, adana’nın yoksul bir mahallesinin hiçbir çatısında kiremit olmadığı, hepsinin dama sahip olduğunu da öğreten bir ilk film.” muvazzaf sergerde
“bir banu sıvacı filmi. aynı zamanda genç sinemacıların, gerçekten sinema yapmak isteyen genç sinemacıların sinemayı algılamada bir sorunlarının olduğu fikrimin kanıtı olan film. genç yönetmenler nuri bilge ceylan, reha erdem, yeşim ustaoğlu gibi kendinden önce kuşağa o kadar fazla öykünüyorlar ki kendi filmlerinden ziyade onlara benzeyen ama asla onlar gibi olamayan filmler üretiyorlar.
film güvercin alıp satan bir çocuğun hikayesi. hangi yaşta olursa olsun bir kişinin varoluş sıkıntılarının olduğu bir sürü film var. ben bu tarzı çok seviyorum, o yüzden şikayetçi değilim. ama varoluş sancısını anlatacağım derken içine karikatürize edilmiş karakterler sokmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. ” yoruichi