Gaspar Noé En iyi filmleri (Filmografisi)

03.12.2021
Gaspar Noé En iyi filmleri (Filmografisi)

Gaspar Noé En iyi filmleri, son filmi, en iyi filmleri, ekşi, filmografisi, film listesi, sinema anlayışı, en iyi filmleri listesi gibi aramalarınıza YOGÜ listelerinden yanıt bulabilirsiniz.

Gaspar Noé En iyi filmleri hakkında

Fransız yönetmen Gaspar Noé’nin sinema anlayışı ve çektii filmleri Türkiye’de ilgi çekiyor ve beğeni ile izleniyor. Ünlü yönetmenin en iyi filmlerini liste olarak görmek isteyen, filmografisini öğrenmek isteyenler için liste hazırladık.

İşte YOGÜ Listeleri tarafından hazırlanan en iyi Gaspar Noé En iyi filmleri listesi:

1- 5. Love – Aşk (2015)

Filmin Konusu, Erkek ve iki genç kadının hayatlarının erotik kısmını konu alan dram yapımdır. Erotik bir aşk hikayesi. Paris’ te yaşayan üç arkadaş hayatlarına heyecan katmak için üçlü seks yaparlar. Bunun sonucunda Omi hamile kalır. Omi kürtajı reddederek bebeğini aldırmaz. Prezervatifin yırtılması sonucu dünyaya gelen bebek bu üç arkadaşa yaşamlarını, vahşi cinsel hayatlarını, uyuşturucu bağımlılıklarını düşündürür.

2- Seul contre tous – Herkese Karşı Tek Başına (1998)

Filmin Konusu, Bir kasap hapisten yeni çıkmıştır. Hayali yeni bir düzen kurmaktır. Zihinsel engelli kızını akıl hastanesine yatırarak başlar işe. Daha sonra hamile sevgilisi ve sevgilisinin annesi ile yaşamaya başlar. Sevgilisi ile mutlu değildir. Onunla olmasının tek amacı kadının ona kasap dükkanı vadetmesidir. Kısa süre sonra sevgilisinin yalan söylediğini anlar ve artık tek başınadır. Filmin konusu büyük kalabalıklar arasında bile yalnız oluşumuzdur.

3- Enter the Void – Boşluk (2009)

Filmin Konusu, Olaylar uyuşturucu satışı yapan Oscar’ ın gözünden canlandırılır. Oscar gece hayatında çılgınlar gibi eğlenirken polis baskınına uğrar. Bu baskın sırasında yakalanır ve vurulur. Ruhu dünyadan ayrılmak istemezken kız kardeşi Linda ‘yı bulmak ve korumak için onun peşine düşer. Tokyo ‘nun neon ışıkları altında Oscar ‘ın yaşamı, ölümü ve tekrar doğuşu.

4- Irréversible – Dönüş Yok (2002)

Filmin Konusu, Olay pis bir sokak ve arkasındaki barda geçiyor.Bara gelen ambulanslar, sedyeler, kanlı bir geceden kalan kötü anılar. Günahlar ve sırlar mutlaka gün yüzüne çıkacaktır. İnsanlar kendi pislikleriyle yüz yüze geleceklerdir.

5- Climax (2018)

Filmin Konusu, Yirmi dansçı prova için ormanlık bir alanda yatılı bir okulda kalırlar. Dans kulübündeki bireyler birbirini tanımak için dans dışında kalan zamanlarında değişik aktiviteler yaparlar. Düzenledikleri partide alkolün etkisiyle kimi kendini cennette hissederken kimisi için durum cehennemden farksızdır. Müzik, cinsellik, dans, aralarındaki tutkulu iletişim başlarını döndürür.

6- Lux Æterna

Filmin Konusu, Film set arkasında yaşananları, setin hislerini anlatıyor. Charlotte Gainsbourg ve Beatrice Dalle, cadılarla ilgili bir yapımda rol alır. Sette yaşanan teknik sıkıntılar, gecikmeler çekimin karmaşık bir hal almasına neden olur.

7- Vortex (2021)

Filmin Konusu, Vortex, yaşlı bir çiftin hayatlarının son zamanlarını konu alarak izlecisiyle buluşuyor. Belgesel tadında olan film uluslararası film festivalinde Grand Prix en iyi film ödülünü kazanmıştır.

8- Sangria (2019)

Filmin Konusu, Gasper Noe’ nin ‘ Climax ‘ filmindeki görüntülerin Müzik klibinde kullanılmasıyla ortaya çıkan bir eserdir. Müzik videosudur.

9- Thrist (2019)

Filmin Konusu, Climax filmiyle akıllara kazınan Gasper Noe ile Fransız müzisyen Dj. Sebastian muhteşem iş birliği yaparak Thrist adlı müzik klibi çekmiştir. Klipte kırmızı ve mavi renk tonları hakimdir.

10 – The art of Filmmaking

Filmin Konusu, Oyunculuğun değeri, inançlara saygı ve film sanatı üzerine deneme olan kısa film, olayların arkasındaki gizemi, parodik bir şekilde ortaya çıkarıyor.

YORUMLAR

canlı tv izle