Black Mirror 6.sezon 2.bölüm incelemesi: Loch Henry

10.07.2023
Black Mirror 6.sezon 2.bölüm incelemesi: Loch Henry

Black Mirror 2019 yılından sonra yeni 5 bölümü ile seyircisi ile yeniden buluştu. Yeni sezonun ikinci bölümünde genç isimler vardı. ‘Loch Henry’ adıyla yayınlanan bölümde Industry dizisinde yıldızı parlayan Myha’la Herrold ve Samuel Blenkin gibi isimler yer alıyor.

Black Mirror 6.sezon 2.bölüm incelemesi

Bölümü genel hatları ile incelediğimizde hikayenin giriş kısmı oldukça sıradan görünüyor. Ancak olaylar dallanıp budaklandığında işler biraz değişiyor. Ancak bu bölümde yine ilk bölümde olduğu gibi dijital platform meselesinin tekrar etmesi biraz dikkat çekiyor.

İşin bir başka yanı bu bölümde distopik bir hikaye de izlemiyoruz. Ancak Netflix’in her ay en az bir tane yayınlandığı gerçek cinayet hikayelerinden oluşan belgesellerine de bir atıf olduğunu görebiliyoruz.

Loch Henry incelemesi

Hikayeye gelecek olursak, genç bir film yönetmeni Amerikalı sevgilisi ile İngiltere kırsalında yaşayan annesini ziyaret eder ve kız arkadaşını tanıştırır. Kız arkadaşı ile yaşadıkları kırsal yerleşimi keşfetmeye başlarlar. Ancak çok az insanın olduğunu fark etmesi kısa sürmez. Güzel ve turistik olabilecek bir yerin neden bu kadar sakin olduğunun sorgulanmasının ardından bölgede geçmişte kötü olaylar yaşandığı ortaya çıkar. Iain Adair adında birinin zamanında burada korkunç şeyler yaptığı ve turizmin son bulduğu anlatılır. Başroldeki Davis’in babası da bu olaylar yaşanırken polis memurudur ve Iain Adair denen adam yüzünden ölmüştür.

Olaylar tam da burada cereyan eder, genç yönetmenimiz Davis’in sevgilisi Pia bu konunun ilgi çekici olduğu ve bunun belgeselinin çekilmesini teklif eder. Dijital platformların ilgisini çekebilecek bir konudur. Ancak konuyu araştırmaya başladıklarında çok ilginç detaylarla karşılaşırlar. Bu olayların asıl sorumlusu Iain Adair değil, Davis’in annesi ve babası çıkacaktır. Bunu ortaya çıkaran Bergarac kasedini gören Pia, korku dolu anlar yaşar ve sonunu hazırlar. Annesi gerçeğin ortaya çıkmasıyla kendini asar. Davis ise bu işi sonuna kadar götürür. Sonunda mutlu mudur? Orası bir soru işareti. Belki de en başta düşündüğü Yumurtacı çocuğun hikayesini çekse daha mutlu olacaktı. Bilemiyoruz.

Black Mirror 6.sezon 2.bölüm incelemesi sonuç

Kısaca özetlersek böyle elbette detayları var. Ancak bölümün akışı oldukça iyi. Hikayenin anlatılış biçimi ve detayları da izleyiciyi sıkmayan türden. İlgi çekici bir hikaye mi derseniz. İlgi çekici diyebiliriz. Netflix’in suç belgeselleri ile ilgili kendisini eleştiren bir yapıma izin vermesi de ayrı bir artı. Ancak bu eleştiri bile az olabilir orası ayrı 🙂

Özetle bu bölüm ilk bölümü bir kenara bırakırsak ortalama türde bir bölümdü. Black Mirror deyince aklımıza gelecek bölümlerden biri olur mu derseniz? Olur demek güç.

Sizlerin de yorumları varsa, yorum bölümüne ekleyin ve tartışalım 🙂

Bu ve benzeri içerikleri Instagram üzerinden takip etmek için: https://www.instagram.com/ygdizifilm/

Bu ve benzeri içerikleri Youtube üzerinden takip etmek için: https://www.youtube.com/@yorumguncel/

YORUMLAR

canlı tv izle