SEO Denilince: Simur Digital

02.03.2022
SEO Denilince: Simur Digital

SEO, arama motorlarında ücretsiz, organik, editoryal  veya doğal arama  sonuçlarından trafik alma süreci olan ‘Arama Motoru Optimizasyonu’ anlamına gelir. Web sitenizin arama sonuçları sayfalarındaki konumunu iyileştirmeyi amaçlar. Unutmayın, web sitesi ne kadar yüksekte listelenirse, o kadar çok kişi onu görecektir. Başarılı SEO çalışmaları birçok farklı aktivitenin gerçekleştirilmesiyle web sitesinin arama motoru sonuçlarında üst sıralarda listelenmesine odaklanır. SEO tek seferlik bir işlem değil son derece kapsamlı bir süreçtir.

Bu nedenle SEO ajansı hizmetlerinden yararlanmak sürecin doğru ve etkili bir şekilde yönetilebilmesi adına çok önemlidir. Atalay Sıdar’ın kurucusu olduğu  Simur Digital iş ortakları için ürettiği SEO stratejileri ile sektöründe başarısı kanıtlanmış bir isimdir.

Dünya genelinde en önemli pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilen SEO kapsamında iyi arama trafiği potansiyeline sahip anahtar kelimeler belirlenmeli, yüksek kaliteli ve kullanışlı içerik oluşturulmalı, web sitesi arama motorları ve kullanıcılar için optimize edilmeli, yüksek kaliteli sitelerden ilgili bağlantılara sahip olunmalı ve elde edilen sonuçlar ölçülmelidir.

Ücretli Ve Organik Arama Arasındaki Farklar

SEO ile eşanlamlı organik, doğal arama ile ücretli arama arasındaki farkların anlaşılması çok önemlidir. İlk fark ücretli arama sonuçlarının arama motoru sonuç sayfalarının en üstünde, organik sonuçların ise altlarında görünmesidir.

Ücretli ve organik arama arasındaki bir diğer önemli fark da zamandır. Ücretli arama ile, bazen dakikalar içinde, neredeyse anında sonuçlara ulaşır ve üst sıralardaki yerinizi alırsınız. Organik arama ile istenilen sonuçların elde edilemsi daha fazla zaman alır; genellikle haftalar, aylar… Yani orta ve uzun vadeli başarı için SEO planlaması organik arama ile yapılmalıdır.

Ücretli aramada tıklama başına maliyet (TBM) temelinde tıklama başına ödeme (PPC) yaparsınız. Bunun anlamı, bir kullanıcı reklamınızı her tıkladığında bir ücret ödersiniz. Bu nedenle, web sitenize gelen organik trafiğe güvenmek yerine, ziyaretçiniz anahtar kelimenizi aradığında reklamınızı göstermesi için Google’a ödeme yaparak sayfanız için trafik satın alırsınız. Organik arama için trafik ücretsizdir, ancak hem kaynak hem de zaman yatırımı gerektirir.

Trafik payı söz konusu olduğunda, arama yapanların kabaca %20 ila %30’u ücretli sonuçlara ve %70 ila %80’i SEO sonuçlarına tıkladığı görülebilir. Yani tıklamaların aslan payı aslında organik sonuçlardadır.

Ücretli Ve Organik Arama Arasındaki Benzerlikler

Hem ücretli hem de organik arama için bir arama motoru kullanılır ve her ikisi de bir kullanıcının bir anahtar kelime girmesini gerektirir. Yani organik arama ve ücretli arama için anahtar kelime araştırması yapılması zorunludur.

Her iki arama türü de açılış sayfaları oluşturmanızı gerektirir. SEO için, açılış sayfasının web sitenize bağlı olması gerekir. Ücretli aramada ise organik arama için kullandığınız açılış sayfasının aynısı olabilir veya web sitenizin dışında duran tamamen ayrı, bağımsız bir sayfa olabilir.

Trafik oluşturmak, hem ücretli hem de organik aramanın ana hedefidir. En önemlisi, hem ücretli hem de organik arama trafiği, kullanıcının arama potansiyeline odaklanır.

SEO’nun Üç Temeli

Bir dijital pazarlamacı olarak, arama yapanlar tarafından markanızı, web sitenizi veya şirketinizi nasıl bulacağınızı bilmek temel bir beceridir ve SEO’nun nasıl geliştiğini anlamak sizi oyunun zirvesinde tutacaktır. SEO küçük şekillerde sık sık değişirken, temel ilkeleri değişmez. SEO’yu aşina olmanız ve düzenli olarak harekete geçmeniz gereken üç temel bileşene ayrılabilir:

Teknik Optimizasyon: Teknik Optimizasyon, sitenizde SEO’yu geliştirmek için tasarlanmış ancak içerikle ilgili olmayan aktiviteleri tamamlama sürecidir. Genellikle daha perde arkasında olur.

Sayfa İçi Optimizasyon: Sayfa içi optimizasyon, sitenizdeki içeriğin alakalı olmasını sağlama sürecidir ve harika bir kullanıcı deneyimi sağlar. İçeriğinizde doğru anahtar kelimeleri hedeflemeye odaklanır ve bir içerik yönetim sistemi aracılığıyla yapılabilir. İçerik yönetim sistemlerinin yaygın örnekleri arasında WordPress, Wix, Drupal, Joomla, Magento, Shopify ve Expression Engine bulunur.

Off-Page Optimizasyon: Off-Page optimizasyon, site dışındaki etkinliklerle sitenizin arama motoru sıralamasını yükseltme sürecidir. Bu, büyük ölçüde sitenin itibarını oluşturmaya yardımcı olan geri bağlantılar tarafından yönlendirilir.

SEO’nun yalnızca bir alanına odaklanarak ve optimize ederek arama motoru sıralamalarınızı iyileştiremezsiniz, çünkü bunlar birbiriyle bağlantılıdır ve birbirini etkiler. Bir pazarlama stratejisi olarak SEO, anahtar kelime araştırması, içerik, HTML, site mimarisi, bağlantı oluşturma vb. dahil olmak üzere arama motoru sonuçlarını etkileyen tüm öğeleri optimize etmeye odaklanır.

E-Ticaret Mağazamın Neden SEO’ya İhtiyacı Var?

E-ticaret endüstrisi, her gün yeni çevrim içi mağazaların ortaya çıkmasıyla patlama yaşıyor. Karlılık potansiyeli nedeniyle övülen oldukça yeni bir çevrimiçi iş trendi olarak, girişimciler için muazzam bir fırsatı temsil ediyor. Ancak yüksek kar aynı zamanda yüksek rekabet demektir. Her e-ticaret mağazası, sitelerine daha fazla trafik çekmek ve nihayetinde daha fazla satış elde etmek için arama sonuçlarının en üstüne çıkmaya çalışıyor. E-ticaret SEO’sunu optimize etmek, rekabette size avantaj sağlayabilir ve trafiği hızlı bir şekilde artırmanıza ve satışlarınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Buna ek olarak, arama sonuçlarında daha üst sıralarda görünen web siteleri, daha iyi marka bilinirliğine sahiptir ve bu da uzun vadeli satış etkilerinin artmasına neden olur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

canlı tv izle