Zelandiya: Tarihte En Son Keşfedilen Kıta

17.10.2019
Zelandiya: Tarihte En Son Keşfedilen Kıta

‘Zelandiya Kıtası nerededir?’ sorusu arama motorlarında sıkça aranıyor. ‘Kayıp kıta Zelandiya hakkında bilgi’, ‘Zelandiya kıtası gerçek mi?’ ‘Tarihte en son keşfedilen kıta Zelandiya’, ‘en son keşfedilen kıta hangisidir?, ‘Yeni keşfedilen ada hangisi?’ ve ‘ Zelandiya kayıp kıta mu’ soruları hakkında yanıtı yorumguncel.com’dan bulabilirsiniz.

İnsanlık tarihinin en ilginç fenomenlerinden biri de kuşkusuz 8.kıta hayalidir. Ancak bu hayal gerçeğe dönüşmek üzere olabilir. Bu bilim insanları Dünya’nın Güney Pasifik bölümünde bulunan Zelandiya kıtası hakkında yeni bilgiler üretmeye devam ediyor. Tarihte eski dünyada kayıp toprak parçaları ile ilgili mitler konuşulmaktadır. Bunların en bilinenleri Atlantis ve Atatürk’ün de üzerine çalışmalarda bulunduğu kayıp kıta Mu olduğunu söyleyebiliriz. Fakat son yıllarda bu mitleri gerçeğe dönüştürebilecek yeni kıta keşfi bulunuyor. Zelandiya kıtası.

Zelandiya kıtası nerededir?

Yeni Zellanda’da bulunan Mount Cook dağının önündeki toprak parçasının kıta olduğu teorisi son yıllarda ön plana çıktı. 1995 yılında ilk kez Jeofizikçi Bruce Luyandyk tarafından ‘Zelandiya’ ismi ortaya atılmıştır. İlk başta ada olarak tanımlanan Zelandiya’nın sadece yüzde 6’lık bölümü bu gün hala su yüzünde olması nedeniyle kıta olamayacağı ifade ediliyordu. Ancak, bu gün Yeni Zellanda’nın bulunduğu adaların aslında büyük bir kıtanın su yüzünde olan kısmı olduğu fikri yapılan araştırmalarla daha da güçlenmektedir. Kıtaları ilan eden bilimsel bir kurum olmaması nedeniyle de Zelandiya’nın bu gün bilimsel yönden kıta olarak tanımlanmamasının en önemli nedeni olduğu ifade ediliyor.

Bu keşif bilimde dünyasında yeni bir soluk olabilir

Tarihte kayıp kıta hakkında bir çok fenomen bulunuyor. Bunlardan en bilineni Atlantis ve Mu kıtası. Ancak bilimsel olarak ilk defa daha önce yeryüzünde olan ve bugün okyanusun altında kalmış bir toprak parçasından bahsedilebiliyor. Zelandiya kıtası bugün araştırma açısından insanlık tarihine yöne verebilecek büyük bir keşif yapma fırsatı sunuyor. Öyle ki bu kıta, sıcak sığ denizlerde yaşamış olan, mikroskobik organizmaların keşfi, sporlar ve bitkilerden alınan örnekler bahsi edilen yeni kıtanın iklim ve habitatının ciddi manada farkı olduğunu ortaya koymaktadır.

Zelandiya’da bulunan yollar

Bu gün sondaj çalışmaları yapılan bölgede yaklaşık 860 metrelik derinlikte elde edilen bulguların geçmişe dair Dünya ile ilgili çok farklı verilerin bulunabileceğine işaret ediyor. Ayrıca bu araştırmaların Güney Pasifik’te bitki ve hayvanların evrimleşme süreci ile ilgili de daha önce olmayan yeni veriler vereceği düşünülüyor. Ayrıca deniz dibinde bulunan kara parçası üzerinde daha önce canlıların yaşadığı ve dar alanlarda ulaşımı sağlamak için yollar bulunduğu da yapılan yeni keşifler arasında bulunuyor.

Zelandiya aslında kayıp kıta Mu olabilir mi?

Pasifikte kayıp olarak bilinen ve aranan kayıp kıta Mu teoreminin de belki de Zelandiya’yı işaret ediyor olması da kuvvetle muhtemel. Bugün yavaş da olsa ete kemiğe bürünen bu buluşlar gezegenimizi tanımak anlamında bilim dünyasında yeni bir soluk olacağa benziyor. Zelandiya kıtası büyüklük olarak Türkiye’nin 6 katı büyüklüğünde bir ada olduğunu düşündüğümüzde belki de kıta olarak tanımlamak için yeterince büyük olduğu izlenimini veriyor. Öyle ki bu gün Avustralya ülkesinin bulunduğu kara parçası yakınında bulunan ada devletlerle birlikte ‘Okyanusya’ adı ile kıta olarak tanımlanıyor.

İçerikte bulunan Mu kıtası hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

canlı tv izle