2020 ’de Vizyona Girecek Yerli Türk Filmleri (2020 Sinema Filmleri)

26.12.2019
2020 ’de Vizyona Girecek Yerli Türk Filmleri (2020 Sinema Filmleri)

Yeni bir on yılın tamamlanmasının ardından sinema dünyasında 2020’de vizyona girecek Türk filmleri merak edilmeye başlandı. 2019 Türk yapımı yerli filmin ardından yeni yıl sonrası vizyona girecek yerli filmler, vizyondaki filmler, vizyondaki yerli filmler, gelecek filmler, vizyona giren filmler, vizyona girecek filmler, 2020 yerli Türk filmleri, 2020 sinema filmleri ve 2020 Türk filmleri aramalarınız için yorumguncel.com’da kalın.

2019 yılında vizyona giren Türk filmleri çokça izlendi. Cem Yılmaz’ından Ali Atay’ına birçok yönetmen bizi gerek kahkahalara gerekse göz yaşlarına boğdu. Bereketli geçen yerli yapım film döneminin ardından gözler 2020’de vizyona girecek olan yerli Türk yapımı filmlere çevrildi. İşte 2020 ’de vizyona girecek yerli Türk filmleri !

Baba Parası (1 Ocak 2020)

Yönetmen: Selçuk Aydemir

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Devrim Yakut, Rasim Öztekin, Yağmur Tanrısevsin, Özgür Emre Yıldırım, Ayhan Taş

Konu: Yönetmen koltuğunda “Ailecek Şaşkınız”, “Çalgı Çengi”, “Düğün Dernek” gibi filmlere imza aran Selçuk Aydemir’in oturduğu komedi türündeki filmin başrollerini, yönetmeninin diğer filmlerinde de birlikte çalıştığı Ahmet Kural ve Murat Cemcir üstleniyor.

*Baba Parası

Biz Böyleyiz (10 Ocak 2020)

Yönetmen: Caner Özyurtlu

Oyuncular: Berrak Tüzünataç, Engin Öztürk, Şebnem Bozoklu

Konusu: Caner Özyurtlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu “Biz Böyleyiz” filminin oyuncu kadrosunda Şebnem Bozoklu, Hümeyra, Boran Kuzum, Meriç Aral, Özge Özpirinççi, Berrak Tüzünataç gibi isimler yer alıyor.

*Biz Böyleyiz Filmi

Gamonya Hayaller Ülkesi (10 Ocak 2020)

Yönetmen: Tuğçe Soysop

Oyuncular: Berat Efe Parlar, Eda Döğer, Ahmet Rıfat Sungar

Konu: Bilmediği bir dünyada zorlu bir mücadeleye girişen küçük bir çocuğun hikayesini konu ediyor. Mutsuz bir çocuk olan Umut, dedesi Ahmet ile birlikte yaşamaktadır. Dedesinin yaşadığı bir kaza, hayal kurmayı unutmuş bir çocuk olan Umut’un bilmediği bir dünya ile tanışmasına neden olur.

*Gamonya: Hayaller Ülkesi

Türkler Geliyor Adaletin Kılıcı (17 Ocak 2020)

Yönetmen: Kamil Aydın

Oyuncular: Emre Kıvılcım, Levent Özdilek, Ece Çeşmioğlu, Ebru Özkan, Cemal Hünal

Konusu: Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı, Balkanlarda yaşanan zulmü durdurabilmek için Fatih Sultan Mehmet’in akıncılarının Sırbistan kralı Lazar’a karşı verdiği mücadeleyi konu ediyor.

Feride (24 Ocak 2020)

Yönetmen: Ali Yorgancıoğlu, Zeynep Çamcı

Oyuncular: Zeynep Çamcı, Ersin Korkut, Barış Yıldız, Osman Akça, Anıl Tetik

Konusu: Genç bir kadın olan Feride, yer altındaki bir dikim atölyesinde terzilik yapmaktadır. Çakma kahraman kıyafetleri diken Feride’nin hayatı, bir gün patronu ile iddiaya girmesi ile bambaşka bir hal alır. Patronu Çetin’e baş kaldıran ve bunun sonucu patronu ile büyük bir iddiaya giren Feride, kendisini bir anda moda devlerine kafa tutan eğlenceli bir yolculuğun içinde bulur.

Eltilerin Savaşı (31Ocak 2020)

Yönetmen: Onur Bilgetay

Oyuncular: Gupse Özay, Merve Dizdar, Ferit Aktuğ, Uraz Kaygılaroğlu

Konu: Eltilerin Savaşı, iki elti olan Sultan ve Gizem arasında yaşanan tatlı çekişmelere, bitmek bilmeyen rekabete odaklanıyor. Sosyal medyaya olan düşkünlükleri ile bilinen Gizem ve Sultan’ın hayatına odaklanılan filmde, eltilerin evlilik anlayışları, aile kurarken yaşadıkları ilginç olaylar anlatılıyor. 

Aşk Tesadüfleri Sever 2 (31 Ocak 2020)

Yönetmen: Ömer Faruk Sorak, İpek Sorak

Oyuncular: Nesrin Cevadzade, Yiğit Kirazcı, Elif Doğan,

Konusu: Nesrin Cavadzade, Yiğit Kirazcı, Elif Doğan ve Aytaç Şaşmaz’ın başrollerini üstlendiği filmde,1960’lardan günümüze uzanan romantik bir yolculuğa çıkılıyor.

*Aşk Tesadüfleri Sever

İki Gözüm Ahmet (7 Şubat 2020)

Yönetmen: Gani Rüzgar, Hakan Gürtop

Oyuncular: Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız

Konusu: İki Gözüm Ahmet, 28 Ekim 1957 yılında Malatya’da doğan ve 16 Kasım 2000’de Paris’te hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya’nın hayat hikayesini konu ediyor. Ahmet Kaya’nın hayatının dönüm noktalarını seyirci ile buluşturan filmde, ‘Kimler Ahmet Kaya’yı hedef aldı?’, ‘Neden Ahmet Kaya?’, ‘Ahmet Kaya Paris’te neler yaşadı?’, ‘Ahmet Kaya vatan hasreti çekerken başka hangi acıları yaşadı?’ gibi pek çok sorunun cevabı yer alıyor.

Ağır Romantik Filmi (14 Şubat 2020)

Yönetmen: Deniz Denizciler

Oyuncular: Onur Tuna, Tuvana Türkay, Sermiyan Midyat, Altan Erkekli..

Konusu: Sanatla ilgili bir annenin ve profesör bir babanın kızı olan Aslı, konservatuvarda okumaktadır. Aslı’nın hayatı, bir gün Beyoğlu’nda yürürken bir kapkaççının çantasını çalması ile bambaşka bir hal alır. Yaşadığı olay sonrası büyük bir korkuya kapılan Aslı’ya, bu sırada olaya şahit olan Kerem adında bir adam yardım eder ve çantayı bularak Aslı’ya teslim eder. Bu tatsız olay sayesinde tanışan Aslı ve Kerem, görüşmeye devam ederek çok geçmeden güzel bir ilişkiye başlar. Ancak Kerem, ayrı dünyalara sahip olduğu sevgilisine kendisini bambaşka biri olarak tanıtır. Finans uzmanı olarak kendisini tanıtan Kerem, babasının İstanbul’un en büyük kapkaç çetesinin başı olduğu gerçeğini de gizler. Ancak yaşananlar, onların en mutlu günlerinin akıllarından hiç çıkmayacak bir güne dönüşmesine neden olur.

Dumlupınar: Vatan Sağolsun (21Şubat 2020)

Yönetmen: Can Ulkay

Oyuncular: Ali Atay, Uğur Güneş, İsmail Hacıoğlu, Murat Yıldırım, Taner Ölmez, Ahmet Rıfat Sungar, Farah Zeynep Abdullah

Konu: Dumlupınar: Vatan Sağolsun, Dumlupınar denizaltısında yaşam mücadelesi veren 81 kahramanın hikayesini konu ediyor.

*2020 Yerli Türk Filmleri | Vizyona Girecek (Mart – Nisan) Sinema Filmleri

**Bu Hafta Vizyondaki Filmler (17 Ocak 2020)

YORUMLAR

canlı tv izle