2021 en iyi filmler (IMDb’ye göre)

31.12.2021
2021 en iyi filmler (IMDb’ye göre)

2021 en iyi filmler, 2021 en iyi diziler, 2021 en iyi aksiyon filmleri, 2020 ve 2021 en İyi filmler, 2021 En iyi filmler Türk, 2021 en iyi filmler Netflix, 2019 en iyi filmler, 2021 en iyi yabancı filmler gibi aramalarınıza YORUM GÜNCEL’den yanıt bulabilirsiniz.

2021 en iyi filmler

2021 yılında pandemi sonrası bekleyen bir çok film vizyona girdi. Yılın son günlerine kadar iddialı yapımların vizyona girdiği 2021’de akılda kalan bir çok eseri izledik. Peki gözümüzden kaçanlar olmuş olabilir mi? IMDb‘ye göre 2021 yılının en iyi filmleri listesi’nde belki de izlememiş olduğunuz filmler vardır dedik ve listeyi sizin için hazırladık.

2021 en iyi filmler listesi (IMDb’ye göre)

1- Dune

Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis’in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. “Baharat” adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul’un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

2- The Suicide Squad

Filmin konusu, hapishaneden çıkabilmek için çabalayan kötü kahramanlara odaklanıyor. Hapishaneden çıkabilmek için bir görevi yerine getirmek zorunda olan kötü kahramanların, öncelikle Task Force X’e katılmaları gerekmektedir. Bu göreve Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin ve herkesin favori psikopatı Harley Quinn dahil edilir.

3- Eternals

The Eternals filmi çizgi romanlarında yer alan kozmik varlıkları ele alıyor. Kozmik varlıklar olan Celestiallar’ın milyonlarca yıl önce insanlar üzerinde deneyler yaparak Eternallar ve Deviantlar’ı yaratma hikayesini anlatacak. Süper güçlere sahip iki grup kozmik varlık, hangi ırkın daha yüce olduğunu kanıtlamak için tarih boyunca birbirleri ile mücadele ediyor.

4- Mortal Kombat

Filmin konusu, Cole, para için dövüşen ve geçmişinden, kendisine kalan mirastan haberi olmayan biridir. Bu sırada İmparator Shang Tsung, en iyi adamı olan Sub-Zero’yu Cole’u yenmesi için gönderir. Ailesinin güvenliğinden şüphe duyan Cole, Sonya Blade’i aramak üzere yola düşer. Yakın zamanda Cole kendini Lord Raiden’ın tapınağında bulur. Raidan bir tanrıdır ve Earthrealm’ın koruyucusudur. Raiden, Cole’da bulunan işareti taşıyanlara kalacak yer veriyordur. Cole burada Liu Kang, Kung Lao, Kano gibi savaşçılara eğitim verir. Amaçları, Outworld’de dünyanın en iyi savaşçılarına karşı galip gelebilmektir. Ancak bu yolla ailesini koruyabilecektir.

5- Zack Snyder’s Justice League

Film, 2017’de vizyondaki halinden oldukça farklı olacağı konuşuluyor. İlk filmin hikayesi üzerinden tahmin yapmak güç olsa ilk filmde hikaye şu şekildeydi:

DC öykü evrenini kapsamlı bir biçimde perdeye yansıtma projesinin en önemli ayaklarından biri olan Justice League, çizgi serideki en önemli kahramanları bir araya getiriyor. Superman’in fedakarlıklarından ilham alan Batman’in insanlığa olan inancı toparlanmıştır. Yeni müttefiki Wonder Woman ile insanlığın kaderi için savaşmaya hazırlardır. Ancak karşılarına çıkan yeni tehditin büyüklüğü karşısında kendilerini süper güçlü bir takım toplamak için çok kısa bir süreleri kalmış bir halde bulurlar. Ancak bu süper kahraman ekibi dünyayı kurtarmak için yeterli olacak mıdır?

6- Godzilla vs. Kong

Filmin konusu, Godzilla ve King Kong efsanesi, bu kez tek bir filmde yeniden beyazperdeye geliyor. Bu efsanevi düşmanlar, dünyanın kaderini değiştirecek bir mücadelede çarpışıyor. King Kong ve koruyucuları, gerçek evini bulmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar ve onlarla birlikte eşsiz ve güçlü bir bağ kurduğu genç yetim kız Jia da vardır. Ancak kendilerini beklenmedik bir şekilde öfkeli Godzilla’nın yolunda bulurlar ve dünya çapında bir yıkım oluşturacak bir mücadelenin başlangıcını yaparlar. Görünmeyen güçlerin kışkırttığı iki titan arasındaki destansı çatışma, Dünya’nın çekirdeğinin derinliklerinde yatan gizemin yalnızca başlangıcıdır.

7- Black Widow

Black Widow, büyük bir tehdide karşı, geçmişinden çıkıp gelen ailesiyle işbirliği yapmak zorunda kalan Black Widow’un hikayesini konu ediyor. Natasha Romanoff, bilinen adıyla Black Widow’un geçmişiyle ilgili büyük bir komplo teorisi ortaya çıkar. Bu durum üzerine Natasha, hayatını karanlık tarafıyla yüzleşmek zorunda kalır. Herhangi bir şey tarafından durdurulması mümkün olmayan bir güç tarafından takip edilen Natasha, henüz Avenger olmadan kurduğu bozulmuş ilişkilerinin ve casus olarak geçminin üstesinden gelmek zorunda kalır.

8- Army of the Dead

Filmin konusu, Las Vegas’ı harabeye çeviren ve dünyanın geri kalanından duvarlarla ayıran bir zombi salgınının ardından yaşananları anlatıyor. Doğup büyüdüğü Las Vegas’tan ayrılmak zorunda kalmış eski bir zombi savaşı kahramanı olan ve artık evi olarak gördüğü bir kasabanın dışındaki hamburgercide çalışan Scott Ward (Dave Bautista), kumarhane patronu Bly Tanaka’dan (Hiroyuki Sanada) inanılmaz bir teklif alır: Şehir 32 saat içinde hükûmet tarafından nükleer silahlarla yok edilmeden önce zombi istilası altındaki karantina bölgesine girip, yer altındaki bir kasada duran 200 milyon doları ele geçirecektir. Kaybedecek pek bir şeyi kalmayan Ward bu zor görevi kabul eder ve soygun için ayak takımından oluşan uzman bir ekip kurar. Zaman giderek daralırken, açılması imkânsız denilen bir kasa söz konusuyken ve hem daha akıllı hem de daha hızlı olan Alfa zombiler sürüsü giderek yaklaşırken, şimdiye kadar teşebbüs edilen bu en büyük soygunda tek bir şey kesindir: Hayatta kalmayı başaranlar her şeyi alacaktır.

9- Cruella

Filmin konusu, Birçok kez beyaz perdeye ve televizyona uyarlanan 101 Dalmaçyalılar’ın live-action versiyonu olan Cruella‘nın başrolünü Oscarlı oyuncu Emma Stone üstleniyor. Film, dalmaçyalı cinsinden olan köpeklerin başına iş açan Cruella’nın hayatına odaklanıyor. Son zamanlarda live-action uyarlamalarına ağırlık veren Disney, bu kez de bu filmiyle döngüsünü devam ettirmeye hazırlanıyor. Adından anlayacağımız üzere film; 1996 yapımı klasik animasyon filmi 101 Dalmatians’ta Glenn Close‘un canlandırdığı De Vil‘i odak noktasına alıyor.

10- Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

https://yorumguncel.com/wp-content/uploads/2021/09/shang-chi-ve-10-yuzuk-efsanesi-filmi-konusu-oyunculari.jpg

Filmin konusu, babası tarafından suikastçı olmak üzere yetiştirilen Shang-Chi’nin hikayesini konu ediyor. Shang-Chi’nin babası ölümsüz bir büyücüdür. Babası tarafından suikatçı olmak üzere eğitilen Shang-Chi aynı zamanda simya ve insanüstü güçlerle dövüş tekniklerini geliştirir. Babasının yıkıcı güçlere sahip biri olduğunu öğrenen Shang-Chi, güçlerini onun imparatorluğunu yıkmak için kullanacaktır. Babasının düşmanıyla dost olan kahraman, dünyayı gezecek ve birçok süper kahramanla yolları kesişecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

canlı tv izle